Yozgat’ın yetiştirdiği genç işadamlarından Hasan Coşkun, Türk Hava Kurumu’nun (THK) yeni başkanı oldu. Coşkun son dönemde kentte havacılık sporunun gelişmesine önemli katkılarda bulunuyordu.

            THK Yozgat Şubesi’nin olağan genel kurulu geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Mevcut başkan Namık Osman Yılmazer ve İşadamı Hasan Coşkun’un yarıştığı genel kurulda üyelerin tercihi Coşkun’dan yana oldu.

            THK binasındaki genel kurula 145 üyeden 76’sı katıldı. İşadamı Hasan Coşkun aldığı 46 oyla THK Şubesi’nin yeni başkanı olurken Namık  Osman Yılmazer’e 24 oy çıktı.

            THK Şube Başkanı Hasan Coşkun’un yönetimi şu isimlerden oluştu: “Başkan Yardımcısı Uğur Öztürk, Üyeler Murat Bağcı, Mustafa Altınok ve Ahmet Kızılkaya.”

            THK Şube Başkanı Hasan Coşkun, şahsına gösterilen teveccühten ötürü teşekkür ederken, kurumun gelişip, havacılık sporunun Yozgat’ta yaygınlaşarak, kentin tanıtımında önemli bir rol oynaması için gayret göstereceğini söyledi.

            Yozgat’ın havacılık sporunun gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Coşkun, üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak Yozgat’ta havacılık uçuşları yapacaklarını kaydetti.

            Coşkun, havacılık sporunu yaygınlaştırırken bir yandan da Yozgat’ın tanıtımında katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim