Mevcut kaynakların sayısı artırılırken, mevcut kaynakların bulunduğu alanlarda turizme yönelik yatırımların yapılması planlandı. Sorgun ilçesinden sonra Saraykent ilçesinde de turizme yönelik tesislerin inşaatına başlanıldığı, diğer ilçelerde de yatırımların devreye sokulacağı kaydedildi. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta tarım ve hayvancılık sektörünün ekonomik yapı içerisinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, bu sektörlerin desteklenmesi gerektiğine işaret etti. Bunun yanında her sektöre ilave bir sektörün oluşması gerektiğinin altını çizen Vali Yurtnaç, göreve başladığında termal kaynaklarla ilgili bir hedef cümle koyduklarını, ‘Termal kongre ve spor turizmi’ için yeni bir şehir oluşturmak üzere kolları sıvama kararı aldıklarını hatırlattı. Vali Yurtnaç, ‘’Yozgat’ta 7 tane termal kaynağımız var. Biz burada 7 kaynağı artırarak, 5-6 tane otel yapıp, burayı kongre turizmi şehri haline getirmek istiyoruz. Hatta biraz mübalağa ediyoruz, ‘Türkiye’nin Davos’u yapacağız burayı diyoruz. Termalimiz var, ormanımız var, oksijenimiz var. Biz bu fırsatları hem ilimizin hem de halkımızın yararına kullanmak istiyoruz’’ dedi. 
YOZGAT’A YATIRIM
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın nüfus itibari ile Türkiye’nin 46’ıncı büyük ili, yüzölçümü itibari ile 14’üncü büyük ili olduğuna vurgu yaparak, doğu-batı, kuzey-güney istikametlerinde 8 tane şehirle komşu olduğunu, bunun da ili hareketli bir hale getirdiğini söyledi. Vali Yurtnaç, ‘’Hızlı trenle 50 dakikaya Ankara’ya gideceğiz. Yozgat’ın fırsatlarını çevreye sunacağız, Yozgat’ı daha hareketli bir hale getireceğiz. Diğer taraftan 475 yataklı şehir hastanesi ki; bunu sağlık turizmine açacağız. Yurt dışında ki sağlık sigorta şirketleri ile irtibata geçip buranın yeni fırsatlara kapı araladığını hep birlikte göreceğiz. Termaldir, tarımdır derken, Yozgat orta vadenin hareketli bir şehri haline gelecek. Diğer taraftan yaptığımız üçüncü OSB, havalanı ve hızlı trenle Yozgat daha yaşanabilir bir şehir haline gelecek. Yozgat hem Türkiye hem de Avrupa pazarında ki yerini alacaktır’’ diye konuştu.
Vali Yurtnaç, Yozgat’taki Jeotermal kaynakları daha verimli kullanmak için Avusturya da bir takım incelemelerde bulunduklarını anlattı. Vali Yurtnaç, Viyana’da otellerin doğa ile iç içe olduğunu, betonun içerisinde olmadığını kaydederek, ‘’Tabiatı önünüze seriyor. Birde en önemlisi 2 bin metre yükseklikten sıcak su çıkartıyorlar. Allah’ın bize verdiği bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim