Sorgun'da, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlemesine yönelik tarımsal tesisler, basınçlı sulama sistemleri ve tarım alet ve makinelerine uygulanan ''Hibe Desteği Bilgilendirme Toplantısı'' yapıldı.

     Toplantıya İlçe Tarım Müdürü Murat Türkmen, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, İl ve İlçe Müdürlüğü konu sorumlusu Ziraat Mühendisleri, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile yatırımcı müteşebbis ve çiftçiler katıldı.

     İlçe Müdürü Murat Türkmen, gerek tarımsal sanayi, gerek basınçlı sulama sistemleri ve hem de tarım alet ve makine desteklerinden Sorgunlu üreticinin daha çok yararlanması gerektiğini kaydetti.

     Üretilen ürünlerin sanayisinin de kurularak gerek ürünlerin pazarlanmasında ve gerekse sanayicinin kar marjının artmasında ve istihdam oluşturması bakımında yaralı olacağını belirten Türkmen, ''Sorgun'da örneğin bulgur fabrikası, bisküvi fabrikası, un fabrikası, yem fabrikası, nohut işleme paketleme tesisi, süt, yoğurt, ayran işleme tesisleri, et ürünleri işleme tesisleri, soğuk hava depoları gibi tarıma dayalı sanayinin gelişmesi mümkündür'' dedi.

     Türkmen ayrıca, tarımsal hibe desteğinden yararlanmak isteyen Sorgunlu yatırımcı ve çiftçilerin 9 nisana kadar İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şubesi Kırsal Kalkınma Birimine başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim