Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yozgat'ta bulunan vakıf eseri tarihi yapıların bazılarının bu yıl restore edilmesini yatırım programına dahil etti.
Yozgat'ta bulunan vakıf eseri tarihi yapılardan kent merkezinde Çapanoğlu Cami yanındaki Çapanoğlu Hamamı, Tekke Mahallesi Çamlık Caddesi ile Seyfi Ağa Caddesinin kesiştiği köşede bulunan Arap Dede Cami, Aşağıçatak Mahallesi Musa Ağa Sokakta bulunan Alacalıoğlu Cami, Çandır ilçe merkezindeki Şahruh Bey Kümbeti, Osmanpaşa Beldesinde bulunan Emirce Sultan Cami ve türbesinin bu yıl içerisinde onarımı planlandı.
Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Nalbant, Yozgat'ta bulunan Musa Cami, Başçavuşzade Cami ve Namazgah Cami'lerinin onarımlarının tamamlanarak, yeniden ibadete açıldıklarını kaydetti. Nalbant, bu tarihi yapıların restorasyon çalışmaları için toplam 566 bin 367 lira harcandığını bildirdi.
Nalbant, Çapanoğlu Çarşı Hamamı ve Tol Çarşı projelerinin koruma kurulunca onaylandığını hatırlatarak, daha sonra şu bilgileri verdi:
''Hamama yönelik maliyet çalışmaları devam etmektedir. Bunların bir bütün halinde tamamlanması için öncelikle özel bütçeye sahip sorunların çözümü yoluna gidilmektedir. Eskipazar Mahallesi ikinci mıntıkada bulunan bazı taşınmazlar ile ilgili olarak alan projeleri oluşturulmuştur. Genel Müdürlük Vakıflar Meclisi onayından sonra ihale usulleri belirlenerek, gerekli ihaleler yapılacaktır.''

Editör: TE Bilişim