Çekerek ilçesinde geçen yıl kuruluş çalışmalarını tamamlayan Süt Üreticileri Birliği birinci olağan Genel Kurul Toplantısı çalışmalarını tamamladı.

     Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, İlçe Emniyet Amiri Sıtkı Temel, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Temsilcileri Arzu Kobal, Sibel Bilgi, Özlem Altundal, birlik üyesi çiftçilerin katıldığı Genel Kurul toplantısının açılışında konuşan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Aşık, geçen yıl 51 süt üreticisi çiftçinin biraraya gelerek kurulan ''Çekerek Süt Üretici Birliği'' üye sayısının 175'e ulaştığını, 120 üreticinin başvurusunun da değerlendirilmeye alındığını bildirdi. Birliğin kısa sürede büyüyüp, geliştiğine dikkat çeken Aşık, ''Birliğin kurulabilmesi için yıllık 3 bin 600 ton süt taahhüdünde bulunmamız gerekiyordu. Lakin bölgemizin süt sığırcılığına uygun altyapısının gelişmemesinden dolayı taahhüt etmemiz gereken kapasiteyi oluşturabilmek için büyük çabalar sarfettik'' diye konuştu.

     Aşık, konuşmasında şunlara yer verdi:

     ''Kuruluşumuzdan bu yana yaptığımız faaliyetler sonucunda Ziraat Bankasından üreticilerimize sıfır faizli hayvancılık kredisi kullandırılarak holştain cinsi hayvan alımları sağlanarak, bölgemizdeki hayvan varlığı arttırılmıştır. Alınan bu hayvanların günlük süt verimi yerli cinsiden yüzde 60 oranında daha fazladır. Birlik olarak, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliğine üye olduk, ulusal süt kayıt sistemi şifresi ve icmal hazırlama yetki belgesi alınarak, üyelerimiz süt ve yem desteklerinden yararlandırılmıştır. 116 üreticimizin icmalleri düzenlemiş, ulusal süt kayıt sistemi girişleri tamamlanmış, sütleri kayıt altına alınmıştır. Türkvet ve e-ıslah'tan dolayı doğan aksaklıklar Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bildirilerek, üreticilerimizin mağduriyetleri giderilmiştir. Yakın zamanda da Valilik desteği ile süt tankımız onarılarak, süt aracımızın alınması ile birlikte en kısa zamanda sütlerimizi toplayıp, anlaşmış olduğumuz Sütaş firmasına pazarlanması sağlanacaktır.''

     Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan da belediye olarak birliğe gerekli desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi. Valilik tarafından verilen aracın yakıt, şoför ihtiyaçlarını belediye olarak sağlayacaklarını belirten Özkan, ''Birlik, ilçenin ekonomisine, belediyemize ve süt üreticilerimize faydalı olacağından, bizler de belediye olarak gerekli desteği veriyoruz, vereceğiz. Önümüzdeki günlerde birlik üyeleri meclis toplantımıza katılarak, meclis üyelerimizi bilgilendireceklerdir'' dedi.

     Daha sonra Genel Kurul toplantısında, faaliyet raporu gözden geçirilip, hesaplarla birlikte onaylandı.

Editör: TE Bilişim