Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, hem yoğun trafik hemde yol çalışmalarının sürdürüldüğü dönemlerde sürücülerin normal zamanlardan, daha dikkatli ve tedbirli olmaları mecburiyeti bulunduğu, özellikle hız limitleri ve öndeki taşıtı geçmeye yönelik kurallara uyulmasının büyük önem arz ettiği bildirildi.

                Başkan İlhami Bakıcı  açıklamasında “Hız ve Öndeki aracı geçmeye yönelik kural dışı davranışlarla mıcır tehlikelerine yakalanmalar sıkça oluyor.

                Hem yoğun trafik hemde yol çalışmalarının sürdürüldüğü dönemlerde sürücülerin normal zamanlardan "daha dikkatli ve tedbirli olmaları mecburiyeti" bulunduğu, özellikle "hız limitleri ve öndeki taşıtı geçmeye" yönelik kurallara uyulmasının büyük önem arz ettiği bildirildi.        

                Bu arada sathikaplama asfal çalışması yapılan kesimlerde sürücülerin, hızlarını  30 km/saat e kadar düşürmeleri ve bu kesimlerde daha dikkatli seyretmeleri konusunda işartle uyarıldığı belitildi.Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,ulaşımın yoğunlaştığı yaz döneminin,karayollarınn da en yoğun çalışma dönemi olduğu bu nedenle bütün bölgeler ve yollarda çalışmaların hızla sürdüğü belirtildi” dedi.       

                Ayrıca açıklamada  Karayollarının sorumluluğundaki yol ağının yüzde 80 inin sathi kaplama olduğu ifade edilirken sathi kaplamanın tekniğine uygun yapılabilmesi için hava şartlarının belirli sıcaklıkta  ve yağışsız olması gerektiğine dikkat çekildi.     

                Açıklamaya  göre Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki yollarda yapım bakım asfaltlama çalışması yapılan kesimlerinde,çalışmalara başlamadan önce karayolları işaretle esaslarına uygun işaretleme yapılırken bu işaretlemeler polis ve jandarma ekiplerince tutanak altına alındı.Karayolları standardının daha düşük olduğu kesimlerde çalışmalara başlamadan önce, Karayolları işaretleme esaslarına uygun işaretleme yapılırken, bu işaretlemeler polis ve jandarma trafik ekiplerince tutanak altına alındı.

                Karayolu standardının daha düşük olduğu kesimlerde ise sürücülere, tedbir almalrı gereken mesafe kadar öncesinden standart trafik işaretleri ile uyarılar yapılıyor.

                Sürücülerin, yol yapım çalışmaları devam eden kesimler hakkında bilgi almak için Karayolları Genel Müdürlüğü nün internet sitesinden de yaralanabilecekleri yetkililer tarafından belirtildi
Editör: TE Bilişim