Çekerek ilçesinde yapılan, Süreyya bey Barajı tamamlandığında, baraj suları altında kalacak olan 15 köyde yaşayan 224 kişi için ilçe merkezinde yaptırılan konutlarla ilgili sözleşme, düzenlenen törenle imzalandı.
     Sular altında kalması planlanan Kahyalı, Sarıkaya, Kurdağılı, Çakır, İshaklı, Ekizce, Cemaloğlu köyleri yerleşim yerlerinin tamamıyla, arazilerinin büyük bölümü sular altında kalacak Koyunculu, Hamzalı, Arpaç, Karahacılı, Çeltek, Kalederesi, Kesikköprü, Örencik köylerinde yaşayan 224 kişi için ilçe merkezinde yaptırılan ''Tarımkent'' konutlarının yapımı tamamlandı.
     Söz konusu köylerdeki hak sahibi 224 kişiden 169'uyla Şehir Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi Salonunda düzenlenen törenle sözleşme imzalandı. Sözleşmenin ardından, yarın saat 13.30'da noter huzurunda kura çekilecek.
     Çekiliş sonrasında herkesin konutu tutanakla teslim edilecek. 5 yıl hiç ödeme yapmayacak olan köylüler, 2016 Ocak ayından itibaren yılda bir taksit olmak üzere, 20 yılda sıfır faizle bu konutlara sahip olmuş olacaklar.
Editör: TE Bilişim