Yozgat Valisi Necati Şentürk, Çekerek ilçesinde yapımı devam eden Süreyyabey Barajı suları altında kalacak olan Kurtağlı köyünde incelemelerde bulundu.
     Muhtar Turan Aktaş, köyde 60 hanenin bulunduğunu, bunlardan 35 hanenin sular altında kalması nedeniyle istimlak edildiğini, geriye kalan 25 evinde istimlak edilmesini istediklerini ifade ederek, ''Köyümüzde ekili alan kalmadı, hayvancılık yapacağımız alan da yok, köyümüz bu haliyle ikiye bölünecek, bölünmeyi istemiyoruz, köyün tamamının yüksek bölgelere taşınmasını talep ediyoruz'' dedi.
     Yozgat Valisi Necati Şentürk, bunun mümkün olmadığını ancak iki yıl sonra durumun daha net olarak ortaya çıkacağını, o zaman ise bu talebin gündeme gelmesi halinde değerlendirilebileceğini kaydetti.
     Vali Şentürk, ''Bugün gerekli olan istimlakler yapıldı, gerekmeyenler yapılmadı. İleride gerek duyulursa yine istimlak yapılabilir.
    Ancak geçecek süre içerisinde buralar çok güzel görünüme kavuşacak, farklı işler yapılabilecek. O zaman da köylüler gitmek istemeyebilir'' dedi.
     Vali Şentürk, baraj suları altında kalacak yerlerin istimlaki için 30 milyon lira ödenek geldiğini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim