Sorgun Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatör Yardımcısı Dağıstan Danış, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik organ bağışıyla ilgili konferans verdi.
     Danış, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen konferansta, 18 yaşından büyük, akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini söyledi.
     Karaciğer, akciğer, böbrek, kalp, kalp kapağı, pankreas, ince bağırsak, kornea, kemik, kemik iliği ve deri gibi organların naklinin yapıldığını anlatan Danış, ''Organ naklinin dinimizce de hiç bir mahsuru yoktur. Toplum arasında yaygın olan 'Ölmeden insanların organının alınması' gibi düşünceler doğru değildir.
    Bizler beyin ölümü gerçekleşmiş, yani beyin fonksiyonları geri dönüşümü tamamen kaybolmuş kişilerin organlarını alabiliyoruz'' dedi.
     Danış, bu kampanyayı başlattıkları günden bu yana organ nakliyle ilgili olarak vatandaşların bazı olumsuz düşünceleri kafalarından atmaya başladıklarını, bu konferansların amacının da Sorgun'da vatandaşları organ bağışına teşvik etmek olduğunu vurguladı.
     Konferansın ardından Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden 4'ü organlarını bağışladı.
Editör: TE Bilişim