Sorgun ilçesindeki okullarda demokrasi bilinci ve kültürünü yaşatmak, gelişmesini sağlamak amacıyla Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.
     Okul Müdürü Celal Yücel, yapılan genel seçimlerde bile bir milyondan fazla geçersiz oy kullanıldığının görüldüğünü belirterek ''Genel seçimlerde bile çok sayıda yetişkinin doğru bir şekilde oy kullanamadığını görüyoruz. Demokrasi bilinci, kültürünün yaşanması ve gelişmesi amacıyla hiçbir masraftan kaçmayıp bire bir gerçek bir seçim yaptık. Çocuklarımızı geleceğe bilinçli birer seçmen olarak hazırlıyoruz'' dedi
     Dört sandıkta bin 287 öğrencinin oy kullandığı seçimde 12 başkan adayı 1 haftalık propaganda süreci sonrasında başkan olabilmek için çaba sarf etti.
     Fırat Sungur, Hasan Hüseyin Aytaç, Mustafa Furkan Babayiğit, Muhammed Fazıl Atılgan, Enes Altan, Fatma Ahsen Köksal, Beyza Ünal, Ayşe Ebrar Çetin, Alper Akman, Emre Yürekli, Dursun Han Gündüz, Ufuk Coşkun, Umut Koç isimli öğrencilerin aday olduğu seçimlerde oluşturulan Sandık Kurulu'nun nezaretinde öğrenciler oy kullandı.
     Seçimler sonunda adaylardan 7/C sınıf öğrencisi Ayşe Ebrar Çetin 256 oy alarak Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçildi.
     Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçilen Ayşe Ebrar Çetin kutlamaları kabul ederken, okuldaki yapılan seçimin gerçeğini aratmadığını ifade etti.
     Çetin, ''Gerek propaganda süreci, gerekse seçim süreci centilmenlik içinde geçti.
    Seçimler öncesinde söz verdiğim projeleri hayata geçirmek için var gücümle çalışacağım. Seçimler öncesinde arkadaşlarıma başkan seçildiğim takdirde beden eğitimi derslerini spor salonunda yapmak, sınıflara akıllı tahta ve okul bahçesine oturma bankları koydurma konusunda girişimlerde bulunacağıma söz vermiştim. Öğretmenlerimizin de desteği ile bu sözlerimi yerine getirmek için çaba göstereceğim'' diye konuştu.
     Çetin, ayrıca kendilerine bu seçim süresince yardımcı olan ve ufuklarında demokrasi bilincinin yerleşmesine olanak sağlayan Okul Müdürü Celal Yücel'in şahsında tüm yöneticilere, okul seçim kurulu rehber öğretmenleri Mustafa Arslan, Mustafa Kocagöz ve Filiz Erşahin'e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim