Sorgun Belediyesi atık pillerin düzenli olarak toplanarak doğaya zarar vermesini önlemek amacıyla “Atık Yönetim Sistemi” oluşturdu.

            Sorgun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Birimi, Çevre Mühendisi Resul Kaplan kontrolörlüğünde Atık Yönetim Sistemi oluşturdu. Bu çerçevede ilk olarak atık piller kontrol altına alınarak, doğaya verdiği olumsuz etkilerin asgari seviyelere indirilmesi amacıyla ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, belirli firmalara atık pil kutuları yerleştirilecek.

            “Belediyemiz, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçıları Derneği (TAP)  ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde toplamış olduğu atık pillerin bertarafını bu kuruluşa yaptıracaktır” diyen Kaplan; “Belediyemiz çevre belde ve köylerinde atık pil kutuları istemeleri durumunda onlara da gönderecektir. Biz bu atıkların toplanmasını, bir kampanya havasından öte yaşam biçimi haline getirmek istiyoruz bu şekilde de çalışmalarımıza devam ediyoruz.

            2011 yılı içerisinde atık yönetim sistemini ilçemizin tamamında hissedebilir seviyeye getireceğiz. Halkımızın da yaşadığımız doğayı, kendimiz ve geleceğimiz için,  projelerimize sahip çıkmasını ve çevremizdekilere bu konularda duyarlı olmaları için uyarmaya, anlatmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim