İstanbul Şişli Belediyesi tarafından, 2008 yılında şehit olan Önder Muratoğlu anısına memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaptırılan 21 derslikli İlköğretim Okulu binası düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.
     Açılış töreninde konuşan Kaymakam Levent Kılıç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından yaptırılan okulun diğer hayırseverlere de örnek olmasını beklediklerini belirterek, ''İnsanların isimlerini bu kubbede hoş bir seda olarak bırakabilmeleri için böyle eserler bırakmaları gerekir. Bir ünlü filozof 'Ben adamlığı olmayan zenginin yerine, adamlığı olan fakiri yeğlerim' demiş. Biz bugün hem adamlığı hem de zenginliği olan birinin yaptırdığı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Böyle insanların başımızın üzerinde yeri vardır'' dedi.
     Okulun öğretime açılması nedeniyle düzenlenen törene katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise konuşmasında, 2008 yılında Erzincan'da vatani görevini yaparken, terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucunda şehit olan Önder Muratoğlu'nun Şişli'de ikamet ettiğini hatırlattı. Sarıgül, başsağlığı için gittiklerinde Önder Muratoğlu'nun anne ve babasının oğullarının adının yaşatılması için bir okul yaptırılması talebinde bulunduğunu, bu teklifi değerlendirip Sorgun'da ihtiyaç duyulan bölgede yeni bir okul inşa ettirmek üzere geçen yıl temelini attıklarını kaydetti. Sarıgül, Önder Muratoğlu İlköğretim Okulundan 15 kişilik bir öğrenci grubunu 4 öğretmenle birlikte Almanya Berlin'e götürebileceğini belirtip, öğrencileri İstanbul'a davet etti.
    Okulun açılış töreninde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Öztürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Şehidin annesi Zeynep Muratoğlu, şehidin babası Nuri Muratoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim