Bölgesel Amatör Lig 6. grupta şampiyonluk mücadelesi veren ekibimiz Yozgatspor 1959 FK, hafta sonu oynadığı Kazanspor karşılaşması sonrasında saldırıya uğradı. Maç sonrası galibiyet sevincini yaşamak için teknik ekibin bulunduğu noktaya doğru koşan Yozgatsporlu futbolculara öncelikle hakaret eden Kazan Belediyespor oyuncuları ve teknik heyeti daha sonra ise taşlı sopalı saldırı gerçekleşti. 

Deplasmanda oynanan Kazan Belediyespor müsabakasını ve sonrasında çıkan olayları değerlendiren Yozgatspor 1959 FK Asbaşkanı Ahmet Akgün, karşılaşma öncesinde ve maç oynanırken herhangi bir gerginliğin yaşanmadığını söyledi. Kazan Belediyespor mücadelesi iyi bir karşılaşma olduğunu dile getiren Akgün, ‘’Güzel bir atmosfer yaşandı. Karşılaşmanın ilk yarısında bariz bir üstünlükle takım oyunu sergileyen Yozgatsporlu futbolcularımız bu oyunu 3 güzel golle süsleyerek ilk yarıyı 3-0'lık skorla kapattılar. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Yozgatspor'un oyunu rölantiye alarak kendi sahasında kabul etmesi ve Kazanspor'un baskısı sonrasında durum 3-1 oldu. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise 2. golü kalemizde gördük ve karşılaşma 3-2'lik skorla sona erdi" dedi. 

Olaylı Kazanspor mücadelesi öncesinde TFF tarafından Yozgatspor yönetimine gönderilen stadyum seyirci potansiyelinin % 5'ine tekabül eden 50 kişilik seyirci sınırlamasına uyduklarını fakat Ankara'da yaşayan Yozgatlılarında maça olan yoğun ilgisi karşısında yapacakları birşey olmadığının altını çizen Akgün, ‘’Kazan Belediyespor karşılaşması öncesinde TFF tarafından bize yapılan bir kota bildirimi olmuştu. Bizde kulüp olarak federasyona yazılı bir bildirge göndererek Yozgat'tan gelecek taraftarlar için kotaya uyulacağını fakat Ankara'da yaşayan Yozgatlıların maça yoğun bir ilgi göstereceğini ve bu duruma herhangi bir müdahalede bulunamayacağımızı söyledik. Yozgatspor yönetimi olarak TFF'nin bize gönderdiği karara uyarak Yozgat'tan 35 kişilik bir taraftar gurubu ile maça gittik. Fakat önceden de belirttiğimiz gibi Ankara'da bulunan hemşerilerimiz karşılaşmaya yoğun bir ilgi gösterdiler. 90 dakika sonrasında yaşanan olaylar kesinlikle bizim tarafımızdan başlamadı. Karşılaşmanın son düdüğü ile birlikte doğal olarak oyuncularımız sevinçlerini yaşamaya başladılar ve yedek kulübesine teknik heyetin yanına yöneldiler. Olayların bizim yedek kulübesinde bulunan oyuncularımız tarafından başlatıldığı iddia ediliyor ama 3 oyuncu değişiklik hakkımız bittikten sonra havanında çok soğuk olmasından dolayı Yozgatsporlu hiçbir futbolcu yedek kulübesinde değildi. Hepsi soyunma odasına geçmişlerdi. Ama bu sırada Kazansporlu futbolcular kalecimiz Aykut'a çok ağır hakaretlerde bulundular ve olayların fitilini ateşlediler. Daha sonra olaya müdahil olan Kazansporlu diğer futbolcular bizim oyuncularımız Semih ve Erkan'a yumruk atmaları olayları tamamen istenmeyen safhalara getirdi ve saha içindeki olaylar dışarıya da yansıdı.  Yozgat'tan karşılaşmayı takip etmeye giden taraftarlarımız emniyet güçleri tarafından tribünden çıkartılmadı ve saha dışında kimin kiminle kavga ettiğini anlamadık. Sahanın her tarafının açık olması ve taraftar yoğunluğunun da Ankara'dan olması nedeniyle kimin kiminle neden kavga ettiğini dahi anlayamadık. Tribünde bulunan Yozgatspor taraftarlarının çıkışı polis tarafından engellendi. Saha içerisinde bulunan futbolcularımız ve teknik heyetimizde Kazansporlu futbolcular ve teknik heyet tarafından tel örgülere sıkıştırıldı ve Kazanspor'un malzemecisi olduğu söylenen kişinin saha temizliğinde kullanılan kürek, çekpas ve kazmaları getirmesi suretiyle oyuncularımız ve saha kenarında bulunan taraftarlarımız darp edildi. 
Bu kadar karmaşanın arasından ufak tefek sıyrıklarla kurtulduğumuza şükrediyoruz. Mücadele sonrasında yaşanan olaylar futbola yakışmadı ve sahalarda istenmeyen olaylar oldu. Çok üzücü olaylar yaşadık. Kulüp Başkanımız Kazım Arslan'da oradaydı. Yönetim olarak her zaman olduğu gibi taraftarımızla iç içeydik. Ama maalesef ne galibiyeti nede liderlik koltuğuna oturmanın sevincini yaşayamadık. Biz Yozgatspor olarak taraftarıyla, yönetimiyle, futbolcusuyla ve teknik heyeti ile bütün rakiplerimizi ve taraftarlarını Yozgat'ta hoşgörü ile karşıladık ve misafir ettik. Bundan sonrada aynı düşünce ile hareket edeceğiz. Saha içerisinde ve tribünlerde yaşanan olaylara yöneticiler önceden müdahale edebilirler. Kulüp yöneticileri karşılaşmalarda çıkan bu olaylara istedikleri takdirde bir şekilde engel olabiliyorlar. Buna örnek olarak Yozgatspor gösterilebilir. Önceki yıllardaki Yozgatspor taraftarı ile bugün ki Yozgatspor taraftarına bakarak kıyaslama yapılabilir. Başkanımız Kazım bey bu konuda gerekli bütün hassasiyeti gösterdi ve sonuçlarını da en güzel şekilde taraftarımızdan aldık. Bunun için ben Yozgatspor taraftarına ayrıca teşekkür ediyorum. 
Taraftarımız küfürsüz, kavgasız ve dövüşsüz bir sezon geçiriyor. Yozgatspor 1959 FK ailesi taraftarı, yönetimi, futbolcusu ve bütün Yozgatlılarla birlikte çok büyük bir camia, Yozgatspor camiası çok büyük bir camia. Bunu bütün Türkiye çok iyi biliyor. Gerek yaptığımız transferler gerekse yaptığımız organizasyonlar herkes tarafından yakinen takip ediliyor. BAL'ın çok üstünde transferlerimiz oldu çünkü hedeflerimiz büyük. Metin Kurt, Babacar ve Quiliyev bunlardan bazıları. Üst ligleri de baz alarak söylüyorum teknik ekibimiz bence en kaliteli kadro. Yapılan bu emekleri herkes gibi TFF'de görmesi ve yapılan bu saldırılara gereken cezaları vermesi gerektiği kanaatindeyim. Sezon sonunda Yozgatspor 1959 FK şampiyon olduğunda ise Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Spor Bakanlığının Yozgatspor'un kalitesine yakışacak bir stadyum yapılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilişim