Sorgun'da Taşımalı Eğitimde görev yapan araç sürücülerine yönelik eğitim toplantısı yapıldı.
     Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Şahin, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Komiseri Ali Demirbaş, Belediye Zabıta Komiseri İlhami Taştan, İlçe Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. İlyas Öztürk ve servis sürücüleri katıldı.
     Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayrettin Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Okulları yönetmeliğinin 23. maddesindeki ''Millî eğitim müdürlüğü, emniyet müdürlüğü ile iş birliği yaparak okul servis aracı sürücülerini, uyacakları kurallar ve gösterecekleri davranışlar konusunda öğretim yılı başında ve uygun gördüğü zamanlarda düzenlenecek kurs ve seminerlerle eğitime alır'' maddesine dayanarak bu toplantının düzenlendiğini belirtti.
     Şahin, ''Servis sürücülerinin öğrenci taşıması yapamayacakları zamanlarda durumu bize bildirmeleri gerekmektedir. Aksi halde para cezasıyla cezalandırılacaklardır'' dedi.
     Sağlık Grup Başkanı Dr. İlyas Öztürk ise sürücülere herhangi bir kaza sırasında öncelikle yapmaları gereken konular hakkında bilgi verirken, Trafik Şubesi Komiseri Ali Demirbaş da sürücüleri öğrenci taşımacılığında uyulması gereken kurallar, alınması gereken trafik ve güvenlik önlemleri konularında bilgilendirdi.
Editör: TE Bilişim