Vali Şentürk, başkanlığını emekli öğretmen Durali Doğan'ın yaptığı Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneğininden sonra Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'i makamında ziyaret etti.
     Belediye Başkanı Şimşek, Vali Şentürk'e kömür işletmeleri, nakliyecilerin durumu, tavukçuluk, mobilya üretimi konularında bilgiler verdi. Şimşek, acil olarak arıtma tesislerine ihtiyaç duyulduğunu, bunu çözdükten sonra büyük bir sıkıntının altından kalkacaklarını söyledi. Şimşek, yaz aylarında zaman zaman su kesintisi yapmak durumunda olduklarını, bunun nedeninin arıtma tesislerinin olmamasından dolayı olduğunu belirtti.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ''Arıtma tesislerimizi kurduğumuzda Musabeyli Barajından alınarak arıtılacak su ile sıkıntılarımız bir süre giderilmiş olacaktır. Bunun yanı sıra asfalt plentine 20 gün için bir ihtiyacımız bulunmaktadır, bu ihtiyacımızın giderilmesi konusunda bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz'' dedi.
     Vali Şentürk ise, belirli bir kira karşılığı bu asfalt plentlerini verebileceklerini dile getirdi.
     Vali Şentürk, daha sonra yapımı devam eden Osman Çavuş İlköğretim Okulunu ziyaret ederek yetkililerden inşaatla ilgili bilgi aldı. Sorgun Belediyesi Jeotermal Isıtma Tesisleri ve serayı da gezen Vali Şentürk, sıcak suyun çıkarılması, dağıtılması ve serada yapılan üretim konusunda ilgililerden bilgi aldı..
Editör: TE Bilişim