Yozgat'ın terör ihanetine verdiği 291'inci şehidi olan Şehit Uzman Çavuş Mehmet Tez'i toprağın kara bağrına uçmağa yolcu eden baba Rasim Tez, oğlunun manevi dünyasına çok büyük bir hediye göndermeye hazırlanıyor. Şehit Uzman Çavuş'un ailesine ödenmesi gereken tazminat babası tarafından hayır kurumlarına bağışlanarak, şehidin ismi yaşatılacak.
İSMİ VERİLERSE CAMİYE BAĞIŞLAYACAK
    Oğlunu vatanı için şehit veren gururlu ama bir o kadar da yüreği evlat acısı yanan şehit babası Rasim Tez, ilçe merkezine yaptırılan camiye oğlunun ismi verilirse tazminatın tamamını bağışlayacağını söyledi.
    Yeni Mahalle İstasyon Meydanı'nda yapılan ve şuan inşaat halinde olan Merkez Cami ile birlikte oğlunun isminin yaşatılmasının kendilerine gurur kaynağı olacağını söyleyen baba Tez; “Oğlumun tüm tazminatını camiye bağışlamak istiyoruz. Şehit oğlumun ismi camii ile yaşatılırsa bu bizim için en büyük mutluluk ve gurur kaynağı olur. Oğlumun tüm tazminatını bağışladığım gibi, kalan ihtiyaçlarını da kendi imkanlarım ile yaptırmak istiyorum” dedi.
HASTANEDE İKİ
ODA YAPTIRABİLİRİZ
    Camii inşaatına uygun düşmediği takdirde tazminat ile Yerköy Devlet Hastanesi ek bina inşaatında 2 odanın tüm ihtiyaçlarını karşılama sözü veren Rasim Tez; “Alacağım para ile gerek çeşme gerek cami milletimin hayrına olabilecek her türlü bağışta bulunabiliriz” dedi.
YOZGAT'IN 291. ŞEHİDİ MEHMET TEZ!
    Uzman Çavuş Mehmet Tez, Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristler ile girilen çatışmada şehit olmuştu. Acılı haber Tez'in ailesine köylerinde tarlada çalışırken bildirilmişti.
    Şehit Uzman Çavuş Mehmet Tez'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, helikopterle Yerköy'de göz yaşları ve dualarla toprağı verilmişti. Şehit Uzman Çavuş, Yozgat'ın terörle mücadelede Yozgat'ın verdiği 291. şehit olarak kayıtlara geçti.
ŞEHİT TAZMİNATI NEDİR?
    2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereği, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası kapsamında şehit olan veya vefat eden personelin kanuni varislerine nakdi tazminat ödenir.
Editör: TE Bilişim