Hain terör saldırıları sonucu Yozgat’ın son üç ayda verdiği dördüncü şehidi olan Murat Bek’i son yolculuğunda binlerce Yozgatlı uğurlardı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene katılanların sayısındaki yoğunluk milli hassasiyetlerin her geçen gün arttığının da bir göstergesi oldu.
    Cenaze töreninden saatler önce hazırlanan Cumhuriyet Meydanı’na akın eden Yozgatlıların sayısı Türk bayrağına sarılı tabutun gelmesi ile birlikte daha da artı. Yaklaşın 10 bin Yozgatlı hep birlikte cenaze namazı kılarak şehidini dualarıyla da manevi dünyasında yalnız bırakmadıklarını gösterdiler.
    Yaklaşık 1 saat süren cenaze namazı ve tören programının ardından şehir merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Söğütlüdere Köyü’ndeki defin işlemi sırasında da yoğun bir kalabalığın olduğu gözlendi. Şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmayan Yozgatlı, Şehit Murat Bek’in ailesinin dik duruşu ile de gurur buldu.
    Sadece Yozgat’ta değil tüm Türkiye’de yoğun katılımla olan şehit cenazeleri vatan hainlerine, bölücü terörün soysuz mensuplarına en anlamlı cevabı verdi.

Editör: TE Bilişim