Hamza Olcay, Şevki Güngör, Nazif Kılıç'ın başkan adayı olduğu ve 72 delegenin oy kullandığı seçimler sonucunda, 34 oy alan Şevki Güngör Sarıkaya Ziraat Odası yönetimine seçildi. Ziraat Odası Başkanı Nazif Kılıç 33, diğer aday Hamza Olcay ise 5 oy aldı.

     1 oy fark ile Sarıkaya Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Şevki Güngör, burada yaptığı konuşmada, oda adına bir internet sitesi kurup, herkesin odayla ilgili çalışmaları yakından takip etmesini sağlayarak, şikayet ve taleplerin de istenmesi halinde internet üzerinden yapılabilmesine imkan sağlayacağını söyledi.

     Güngör, ''Tüm yönetim kurulu toplantılarında ne karalar alındığını herkes rahatlıkla izleyebilecek. Hiçbir işi kapalı kapı ardında yaptırmayacağım. Sarıkaya Ziraat Odası'nın kabuğunu kırıp, değişmesi gerektiğine, toplumdaki saygın yerini alması gerektiğine inanıyorum, bunun için çalışacağım'' dedi.

     İlçe merkezine uzak mesafedeki en az iki bölgeye modern selektör kuracaklarını bildiren Güngör, şunları söyledi:

     ''Ziraat odasının bir tohum bayiliğinin olmamasını utanç verici bir durum olduğunu düşünüyorum ve ilk işimiz bu ihtiyacı karşılamak olacaktır. Her çiftçi yıllık belli bir miktarda ziraat odasına para ödemektedir. Bu paranın bir kısmı Ankara'ya, Türkiye Ziraat Odaları Birliğine gitmektedir. Eğer Sarıkaya'dan Ankara'ya para gidiyorsa Ankara'dan Sarıkaya çiftçisine destek gelmek zorundadır. Bu desteği almak için çalışmalara hemen başlayacağız. Ziraat odası yönetimi olarak bize oy veren, vermeyen herkesi kucaklayıp, en iyi hizmeti verebilmenin mücadelesi içerisinde olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.''

Editör: TE Bilişim