İlimizde kültür sanat faaliyetleri ile adını duyuran ve bir çok ilde unutulmaz dostluklar kazanan Gazetemiz Köşe Yazarı, Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı, Eğitimci Şair- Yazar Ahmet Sargın'a  "Mehseti Şairler Meclisi ve Mehseti Jurnali İdare Heyetinin kararı ile Şaire Mehseti Gencevi adına Fahri hemşehrilik diploması" verildi.
       Sürmeli Şiir Şölenleri ve Kültür- Sanat programları ile adını ülke geneline duyuran, katıldığı şiir şölenlerinde Yozgat'ın tanıtımını öne çıkaran, hemşehrimiz, gazetemiz köşe yazarı- Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın" İLESAM Bölge temsilciliğinin"  ardından "GASAT-" Girişimci Sanat- Edebiyat ve Bilim Adamları Toluluğunca "Teşekkür Belgesiyle" ödüllendirilmişti. Sargın şimdi de Azerbaycanlı Şaire Mehseti Gencavi adına aldığı Hemşehrilik Diploması ile başarısına yeni bir başarı katmış oldu.
    "Mehsetiyem oldum gözellere tağ/Hüsnümü vasf edir Xorasan, iraq." Dizelerinin şairi Şaire Mehseti Gencavi adına Fahri Hemşehrilik diplomasında: "Mehseti Şiarler Meclisi ve Mehseti jurnali idare Heyetinin Gararı ile Sayın Ahmet Sargın'a hemşehrilik Diploması verilmiştir. Yaradılış hikmetlerine göre takdim olunur..."  ifadesi yer almaktadır.
    Belge, Mehseti Şairler Meclisi İctimai Birliğinin Sedri Mehseti jurnalinin Tesisçisi ve Baş Redektörü Feride Leman imzasını taşıyor.
Sargın'a takdim edilen ikinci belge ise:" Veten namına diploma verilir " başlığını taşıyor: Sayın Ahmet Sargın'a Kitab evi- İctimai Birliğinin Sedri: Hacı Xanım- Salatın ahmedili'nin imzası bulunuyor.
    Hemşerimiz Ahmet Sargın'a bu belgeler Sürmeli Festivali ile birlikte yapılan Sürmeli Şiir Şöleni kapsamında Azerbaycanlı Araştırma Görevlisi Şaire -Yazar Aliyeva Tamilla tarafından takdim edilmiştir.
         Almış olduğu bu Veten Namıne Hemşerilik Diplomasını değerlendiren yazarımız Ahmet Sargın: "Şuana kadar almış olduğum ödillerin en manidarı, en anlamlsı ve en güzidesi bu belge olmuştur. Azerbaycanlı bir şairin elinden yine Azerbaycanın en güçlü şairi Şaire Mehseti Gencavi adına Fahri Hemşerilik Diplomasını almak beni son derece mutlu etmiştir. İnşallah bu ödüller bize kamçı görevi olacaktır. Kültür- sanat adına çalışmalarımız devam edecektir. Şunu önemle ifade etmeliyim ki, artık Yozgat Şairler Yazarlar Birliğinin çalışmaları ülke genelini aşmış, dünya yolculuğuna çıkmıştır. ilimizin tanıtımı adına yapmış olduğumuz bu çalışmalardan büyük bir haz alıyoruz. Bize destek veren  Yozgatlı hemşehrilerimize ve bu manidar belgeyi Yozgat'a ulaştıran Değerli Azerbaycanlı Şair - Yazar Aliyeva Tamillaya teşekkür ediyorum. İlin tanıtımı adına kültür sanat çalışmlarımız artarak devam edecektir inşallah... Bu anlamlı belgeyi hemşerilerimizle paylaşıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim