Çekerek ilçesinde yağışlarla birlikte ortaya çıkan ve çocuklar tarafından toplanan salyangozun kilosu 75 kuruştan işlem görüyor.

                İlçede çocuklar tarafından toplanan salyangozun kilosunu 75 kuruştan satın alan Ali Yörük, nisan ayının ilk gününden itibaren görülmeye başlanılan salyangozun mayıs ayının sonuna kadar toplanabildiğini söyledi.

                Yörük, çocukların bu süre içerisinde topladıkları salyangozu kendisine getirip, sattığını belirterek, ''Perakende gelen salyangozun kilosunu 75 kuruştan alıp, Amasya'da bulunan fabrikaya bir lira karşılığında satıyorum. 20 yıldır bu işi yapıyorum, geçim kaynağım oldu'' dedi.

                Yörük, bu işten kendisinin para kazandığı gibi, toplayan çocukların da harçlıklarını çıkardıklarının altını çizerek, yağışların bu yıl beklenen üzerinde olması nedeniyle salyangozda bir artışın olduğunu, günlük 30 kilo civarında bir alım yaptığının altını çizdi. Ali Yörük, ''Bundan 20 sene önce işler daha canlıydı, bir sezonda yaklaşık 6 ile 7 ton arasında satışlarımız oluyordu ama son senelerde meydana gelen düşüşle ortalama 2 ile 3 ton arasında değişmektedir. Biz salyangozun kilosunu 75 kuruştan alıyor 1 liradan satışını yapıyoruz. Yağışlı havalarda toplanan salyangoz kuruduğu zaman yüzde 10 civarında fire veriyor'' diye konuştu.

                Çekerek Belediye Başkan Vekili Ömer Öcal ise, bölgenin ormanlık ve yaylalık olması nedeniyle bol yağış aldığını, bu nedenle salyangoz miktarının da çok fazla olduğunu bildirdi.

                Öcal, ''Belediye olarak bu konuda bize herhangi bir talep yok. İlçe ekonomisine katkı sağlayabilecek her çalışmayı destekleriz, destekliyoruz'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim