Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ın hayırsever işadamlarının üniversiteye olan desteğinin artırılması yönünde yürüttüğü pozitif yaklaşım yeni destekleri de beraberinde getiriyor. İlahiyat Fakültesi ve uygulama camisinin yapımını üstlenen ve daha pek çok desteğin de sözünü veren Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, fakülte dekanlığına makam aracı olarak kullanılmak üzere Dacia Duster marka jip hediye etti.
    Bozok Üniversitesi Vakfı aracılığı ile üniversiteye devredilen aracın devir töreni dün Yozgat Valiliği önünde yapıldı. Bozok Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Yozgat Valisi, Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeleri Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Vakıf Müdürü Mehmet Yancıoğlu’nun katıldığı törenle aracın devir teslimi yapıldı. Bozok Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yozgat Valisi son model jipin ruhsat ve anahtarını Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’a teslim etti.
    Devir teslim töreninde Vakıf Başkanı ve Yozgat Valisi, İşadamı Bilal Şahin’in yaptığı hayırlarla Yozgatlı’nın gönlünde taht kurduğunu belirterek, bağışladığı son model araçla da üniversiteye ve eğitime olan sevdasını ortaya koyduğunu söyledi.
    Yozgat Valisi; “Kendisi bilindiği üzere İlahiyat Fakültesi, uygulama camii ve pek yakında temeli de atılacak olan yurt binasının inşaatını da üstlenmiştir. Kendisine bu değerli katkılarından ötürü teşekkür ediyorum ve Üniversite Vakfı Başkanı olarak aracın ruhsatı ve anahtarını Bozok Üniversitesi Rektörüne teslim ediyorum” diye konuştu.
    Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da Bozok Üniversitesi’nin hayırseverlerinin katkı ve destekleri ile büyüyüp gelişmeye devam ettiğini söyledi.
    Uçar şöyle konuştu: “Sadece kamu katkıları ile üniversitelerin büyümesi mümkün değil. Burada değerli işadamlarımızın katkıları büyük önem arz ediyor. Sayın Bilal Şahin Beyefendi de bu değerli işadamlarımızdan biridir. Kendisi İlahiyat Fakültemizi ve uygulama camiini yaptırma sözü vermişti, sözünü tuttu binalar tamamlanmak üzeredir.
    Ayrıca İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin barınması için yurt yaptırma sözünü de değerli işadamımızdan almış bulunuyoruz. Yurt binasının inşaatına da en kısa zamanda başlanacaktır. Bugün burada bulunma nedenimiz ise, İlahiyat Fakültesi Dekanımızın kullanımına tahsis edilmek üzere yine değerli İşadamımız Bilal Şahin Bey tarafından alınan aracın devir teslim törenidir. Sayın Vakıf Başkanımızın teslim ettiği evrak ve anahtarı alarak aracı Dekanımızın hizmetine vermiş olacağız, katkılarından dolayı hayırsever işadamımıza teşekkür ediyorum.”
    Törende duygularını ifade eden Hayırsever İşadamı Bilal Şahin; “Doğduğum büyüdüğüm topraklara vefa borcumu eğitime yatırım yaparak ödemek en büyük emelimdi. Bunu Bozok Üniversitemiz aracılığı ile yapmaktan dolayı çok memnunum. Üniversitemizin ilimizin kalkınması ve gelişmesine çok büyük katkıları olacağına inancım sonsuzdur. İlahiyat Fakültesi Dekanımızla görüştüm yapımı tamamlanan fakültemizin iç tefrişatına da başlıyoruz. Yurt binası da en kısa zamanda temeli atılarak hizmete sunulacaktır. Kendimi Bozok Üniversitesi’nin eğitim gönüllüsü olarak görmekten büyük bir onur duyuyorum. Bu küçük katkılarımın da gelecekte devam edeceğini söylemek istiyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim