Sağlık-Sen genişletilmiş il divan kurulu toplantısı Cumartesi günü Grand Eser Otelde gerçekleştirildi. Yapılan  toplantıya merkezden ve ilçelerden çok sayıda sendika üyesi katıldı.
    Açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Faik Eraslan, 3 yıldır devam eden çalışmalarının 2011 yılında da tüm hızıyla süreceğini belirtti.
    2010 yılında yapılan çalışmaları ve 2011 yılı hedeflerini özetleyen Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kulluk da konuşmasında Torba Yasası’ndan bahsetti.
    Kulluk; “'Torba yasada sözleşmeli personelin hizmet sözleşmelerinden alınan damga vergilerinin kaldırılması, 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle hizmet sözleşmeleri imzalandı ve pek çok sözleşmeli arkadaşımız damga vergisi yatırdılar. Çıkacak bu yasanın yürürlük tarihi 1 Ocak 2011 tarihi olacak ve sözleşmeli arkadaşlarımız yatırmış oldukları bu paraları geri alacaklar. Bir diğer husus sözleşmeli personele aile yardımı verilmesi hususu.Aile Yardımından sözleşmeli personelimiz yararlanamamaktaydı bu hak sözleşmeli arkadaşımıza torba yasayla birlikte verilecek ve her ay eşi çalışmayan sözleşmeli arkadaşımız aylık 112 lira, Temmuz itibariyle de 137 lira aile yardımı alacaklar. 2009 yılından beri bunun mücadelesini veriyorduk şimdi oldu bu sağlık senin girişimleri ile oldu. Önümüzdeki hafta sonu bu torba yasanın yasalaşmasını bekliyoruz.
    İleride pek çok sorun bizi bekliyor. Bilindiği gibi gündemde tek çatı meselesi var Sözleşmeli personelle kadrolu personelin aynı hakları taşıyan bir yasa altında toplanmasıyla ilgili bir çalışma var şuanda dosyalar sunuldu Başbakanlığa gönderilecek bu konunun da takipçisiyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim