Yozgat'ta ''14 Mart Tıp Bayramı'' etkinlikleri çerçevesinde Deva Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları bir araya geldi.

     İl Kültür Müdürlüğü salonundaki programa Yozgat Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Midhat Bozer, doktorlar ve çok sayıda hastahane çalışanı katıldı.

     Yozgat Valisi Necati Şentürk törende yaptığı konuşmada, Neyzen Tevfik'in ''Bir hazakat zadeyim, midemi tıp tepti benim, Kırk katır tepse yıkılmazdı bu muhkem bedenim. Kapladı her yanımı sancı, elem, ağrı, bere. Bir mezar oldu vücut, sanki etibba haşere'' dizelerini okuyarak, eskiden hastaların doktorlardan korktuğu o günlerin geride kaldığını, Türkiye'nin her yerinde başarılı ameliyatlar yapabilen doktorların yetiştiğini, dünyanın birçok yerinde Türk doktorlarının başarısının konuşulduğunu kaydetti.

     Deva Derneği üyelerinden Ömer Anlar, derneğin kuruluş felsefesinde sağlıklı yaşamaya ve sağlıklı düşünmeye ihtiyacı olan herkesime kulak vermek, imkanlar ölçüsünde dertlere deva olmanın var olduğunu söyledi. Anlar, ''Bunu yaparken daima iyilik duygusu ve merhameti tıp bilgisi ve etiğiyle yoğurarak ihtiyaç sahiplerine kulak vermek gerektiğine inanıyoruz. İşte bu yüzdendir ki derneğimizin logosunda bulunan her türlü dert ve sıkıntıyı dinlemeyi simgeleyen steteskopun tamburuna gül koyduk. Bu gülün ülkemiz her yerinde sağlık hizmeti bekleyen herkese yardım etmek isteğini burada bir kez daha vurgulamak isterim'' diye konuştu.

     Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Midhat Bozer de katılımcılara sunum yaptı.

     Daha sona Deva Derneği, uzun yıllar doktorluk yapmış kişilere ve Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Midhat Bozer'e plaket vererek program sona erdi.

Editör: TE Bilişim