Bir süredir Yozgat'ta bulunan Romen öğrenciler kalan günlerini doyasıya eğlenerek ve kültürel faaliyetlerde bulunarak geçirdiler.
    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda bir araya gelen öğrenciler kısa oyunlar ve şarkılarla renkli bir gün geçirdiler.
    Avrupa komisyonunca finanse edilen Comenius programı Bileteral Sınıf Değişim Projesi olan “Kültürlerin farklı dili” adlı proje 2009 teklif çağrısı döneminde kabul edildiğini ve ortak okulla birlikte çalışma başlatıldığını ifade eden Proje sorumlusu Saadettin Güçlü,  yaptığı konuşmada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    Güçlü; “Uygulanacak program hakkında ortak okul proje sorumlusu Diana Berindeie ile birlikte ön çalışmalarımızı yaptıktan sonra planımız doğrultusunda okullarımızda gerekli anket ve araştırma çalışmalarını yürüttük.
    2009 yılının Nisan ayında birinci sınıf değişimini gerçekleştirmek üzere 10 öğrenci proje irtibat kişisi ve bir müdür yardımcısı olmak üzere 12 kişi Romanya'nın Cluj Napoca şehrine gittik. Orada farklı bir kültürü ve farklı bir şehri tanırken proje çalışmalarımızı da aksatmadan yürüttük. Orada Türkçe ve Romence de çok fazla ortak kelime olduğunu fark ettik ve bir sözlük hazırladık” dedi.
    Kültür Müdürlüğü konferans salonunda ki programda Romanya'da yapılan organizasyonların bir benzeri olan Türkçe ve Romence şarkılar söylendi. Romen öğrenciler tarafından Türkçe şiir ve tiyatro oyununun sahnelendiği oyunla devam program devam etti.
    Programın sonunda söz alan Sadettin Güçlü; programa destek veren Yozgat Lisesi öğrencilerine, Okul Müdürü Atilla Özbek'e, konuk okul öğretmeni Diana Berideie ve Adriana Rafa'ya, konuk öğrencilere çok teşekkür ederim dedi.
GRAND ESER OTEL'DE UNUTULMAZ PARTİ
    Romanyalı öğrenciler Yozgat'taki son akşamlarını Grand Eser Otel'de kutladılar. Kutlama saat 10.00'da sona erdi. Müzik eşliğinde doyasıya eğlenen öğrenciler proje sayesinde bir birleriyle tanışıp kaynaşmanın sevincini yaşadılar. Partide karşılıklı sevgi seli vardı. Sıkı sıkı birbirlerine sarılıp sevgilerini gösteren öğrenciler, renkli görüntüler sergilediler.
Editör: TE Bilişim