Motifler Dile Geldi Projesi çerçevesinde geldikleri Yozgat’ta 9 gündür çeşitli sosyal, kültürel ve eğitim ağırlıklı programlar yapan Romanyalı öğrenciler ve Bozok Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı sergiyi Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar açtı. Uçar, Bozok Üniversitesi’nin ulusal alanda olduğu gibi uluslar arası alanda da şibirliklerini artırarak devam ettireceğini söyledi.
    Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Kolları Merkezi Başkanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı finansmanlığı tarafından yapılan program kapsamında kabul gören Bozok Üniversitesi’nin “Motifler Dile Geldi” Projesi çerçevesinde Yozgat’ta bulunan Romanya’nın Kuzey Baimar Üniversitesi’nden gelen öğrencilerin de katkıları ile oluşan resim ve el işlerinden oluşan sergi Erdoğan Akdağ Kampusu Yemekhane Salonu’nda yapıldı.
    Serginin açılışına Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Prof. Dr. Hasan Yumak, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Seyis, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
    Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi olarak her zaman uluslar arası alanda da işbirliklerini attırmaya devam edeceklerini söyledi.
    Romanya’dan gelen öğrencilerin kültürler arası yakınlaşma ve işbirliği, Türk insanını tanıma adına önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerinin altını çizen Uçar; “Meslek Yüksek Okulu’ndan öğretim görevlilerimizin el sanatları çalışmaları, Türk motiflerinin Türk sanatını, kültürünü tanıtan çalışmaları hem bizim öğrencilerimiz hem de Romanya’dan gelen konuk öğrencilerimiz ortaklaşa çalışarak sanat eserlerine dönüştürdüler” dedi.
    “İnsanlar tanımadıklarının düşmanıdır. Dünyada çeşitli ülkeler arasında düşmanlıklar yaşanmıştır” diyen Uçar, şu önemli mesajı verdi: “Ama hem Avrupa Birliği ülkeleri hem de dünyanın değişik yörelerindeki insanlar birbirlerini tanıyarak kültürler arası yakınlaşma, sıcak bir ortam ve dostluklar oluşmuş oluyor.
    Bizim de öğrencilerimiz elbette o ülkelere gidecekler ortak çalışma yapacaklar onların kültürlerini biz tanıyacağız, biz kendi kültürümüzü tanıyacağız ve bu şekilde dünyada barışın ve huzurun yaygınlaşmasına katkıda bulunmuş olacağız. Bu arada da kendi kültürümüzü tanıtmış olacağız.
    Sergideki ürünlerin ortaya çıkmasında emeği olan akademik, idari personelimize, öğrencilerimize ve Romanya’dan gelen öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”
    Serginin açılış kurdelesini kesen Prof. Dr. Tamer Uçar, sergiyi gezerek Meslek Yüksek Okulu Halıcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Nefise Yüksel ve İlkem Yaz’dan bilgiler aldı.
Editör: TE Bilişim