Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören bir gurup öğrencinin okulun eksiklerinin giderilmesi yönünde yaptığı açıklamanın ardından bugün Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar ve beraberinde rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca ve Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyyup Ecevit Boğazlıyan MYO'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
    Rektör Uçar, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaz'dan 2011-2012 Akademik Yılında eğitim öğretime başlayan okulun son durumu hakkında bilgiler aldı. Okul çalışanları ve öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Uçar, özellikle öğrencilerin sorunları ve ihtiyaçları hakkında tek tek bilgi alarak, öğrencileri dinledi. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Uçar, üniversiteye bağlı meslek yüksek okullarına ve eğitim gören öğrencilere her zaman önem verdiklerini kaydetti. Rektör Uçar, "Boğazlıyan Meslek Yüksekokulumuz 2011-2011 Akademik Yılında Bilgisayar Programcılığı bölümünü açarak 27 öğrencimiz ile eğitim öğretime başlamıştır. Bu Boğazlıyan ilçemiz için bir ilktir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri üniversitemizin her alanında olduğu gibi Boğazlıyan Meslek Yüksekokulumuzu da yakından takip ediyor ve sıkıntıları biliyoruz. Bu sıkıntıların yakın takipçisiyiz ve çözüm ürettik. Üretmeye de devam ediyoruz." dedi.
    Okulun eksiklerinin giderilmesine yönelik her zaman çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Uçar, "Okulumuzun doğalgaz, kanalizasyon, su gibi temel alt yapı sorunlarını göreve geldiğimiz gün itibariyle yakın takibimizle çözümledik. Var olan ve bir dizi görüşmelerle yakından takip etmiş olduğumuz elektrik sorununa ilişkin ÇEDAŞ yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde şu an geçici olarak elektriğimiz sağlanmış bulunmaktadır. Ancak bu geçici çözümdür. Biz ÇEDAŞ yetkilileri ile görüştük ve ihalesi tamamlanan trafonun yapılacağı bilgisini aldık. En kısa zamanda trafonun inşası ile kesin çözümü de üretmiş olacağız. Az önce de belirttiğim üzere okulumuz yeni açıldı. Birtakım eksikliklerin olması doğaldır. Yönetim olarak bu eksiklikleri takip ediyor, idarecilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi dinliyoruz. Biz bunun için varız." diye konuştu               
    Öğrencilerin her bakımdan rahat koşullarda eğitim görebilmeleri için bütün imkanları kullandıklarını ifade eden Uçar, şunları kaydetti: "Boğazlıyan'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurdu bulunmamaktadır. Biz iyi niyet ve samimiyetle Boğazlıyan halkının talebini dinleyerek Bozok Üniversitesi olarak ilçemizde Meslek Yüksekokulumuzu açtık ve sevgili öğrencilerimizi eğitim için kabul ettik. Yalnız, burada sağlıklı bir eğitim öğretimin sağlanması için fiziki koşulların sağlanması büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan barınma ihtiyacının da karşılanması için yine harekete geçtik. Burada konuyla ilgili yerel yöneticilerle görüşerek elbirliği ile bir çözüm üretmek niyetindeyiz. Bu öğrenciler sadece Bozok Üniversitesi'nin öğrencileri değildir. Bu öğrenciler Boğazlıyan'ın misafiridir, bu anlayışla ve elbirliği ile sayın yerel yöneticilerimizle çözümü elbirliği ile üreteceğimize inanıyoruz. Eğer en kısa zamanda yurt meselesi başta olmak üzere öğrencilerin barınma sorunu çözülmez ve elektrik trafosunun yapılması işi tamamlanmaz ise bu sorunlar çözülünceye kadar bizlere emanet edilen öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini Yozgat merkezdeki Erdoğan Akdağ Kampüsü'nde devam ettirmek ve onları orada misafir etmek de dahil olmak üzere çözümler geliştirmeyi gündemimize alabiliriz. Ayrıca bu yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, ilçelerimizde meslek yüksekokulları açmak konusunda oldukça titiz davranmak durumundayız."
    Rektör Uçar, amaçlarının öğrencileri en modern imkanlarda, eksiksiz fiziki şartlarda son akademik bilgilerle donatarak mezun etmek olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim