Sorgun Sefa Termal Otel’de ki iftarda şehit aileleri ve gazileri yalnız bırakmayan Vali Kemal Yurtnaç, yemek sonrası yaptığı konuşmada, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı uzun ömürler diledi.
Şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Biz sizin her zaman yanınızdayız. Sizler bizim için çok büyük bir makamda bulunuyorsunuz. Evlatlarınız bizim de evlatlarımız, bizim de kardeşlerimiz. Acılarınızı sizinle birlikte paylaşıyoruz. Bu acının kesinlikle hiçbir şekilde ne tarifi var ne de maddi bir karşılığı” dedi.
Bu vatanın şehit kanlarıyla kurulduğunu hatırlatan Vali Yurtnaç, “Biz sadece sizin yanınızda değil, her zaman emrinizdeyiz. Şehit aileleri ve gazilerimiz bizim pozitif ayrımcılık uygulayacağımız kişiler. Dolayısıyla sizlerin ihtiyaçları çerçevesinde gerek belediyelerimiz, gerek kaymakamlıklarımız, gerek kurumlarımız canla başla çalışacak. Sizlerin emrinde olmak bizim boynumuzun borcudur. Şehidimizin annesine, babasına, eşine bizler bakacağız. Çocuklarını en iyi şekilde okutacağız. Sizler toplumun neresine giderseniz gidin, bu büyük şerefle birlikte gidiyorsunuz. Size verilen bu payeye tüm milletimiz saygı duyuyor” ifadelerini kullandı.
Şehit aileleri ile iftarda aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Bu güzel organizasyonu yaparak bizleri sizlerle bir araya getiren Sorgun Kaymakamı arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bizleri Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramına da ulaştırsın inşallah” diye konuştu.
Vali Yurtnaç daha sonra şehit aileleri ile yakından ilgilenerek onlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. 

Editör: TE Bilişim