Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ömer Yücel, ''Uygun projeler ORAN'a sunulması durumunda proje maliyetinin yüzde 50'si hibe olarak alınabilecek'' diyerek, oda üyelerine uygun proje yapmaları için çağrıda bulundu.
     Yücel yaptığı yazılı açıklamada, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından yürütülen ''İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı'' ve ''Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı'' kapsamında uygun projelerle kendilerine başvurulması durumunda üretim yapan ve yapmayı planlayan firmalara proje maliyetlerinin yüzde 50'sine kadar hibe verileceğini belirtti.
     Hibe tutarının asgari 40 bin, azami 400 bin lira olduğunu ifade eden Yücel, şunları kaydett:
     ''Üyelerimiz ve girişimcilerimiz ne kadar çok proje gönderilirse hibeden faydalanma şansımız o kadar fazla olur. Bu nedenle proje sunmayı düşünen bütün firmalarımıza, özel girişimcilerimize Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası olarak projelerin hazırlanmasında yardımcı olacağız.
    Uygun projeler ORAN'a sunulması durumunda, proje maliyetinin yüzde 50'si hibe olarak alınabilecek. Sorgun'un ve Yozgat'ın kalkınmasında önemli bir rol oynayacak olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın bu destekleri ile yeni iş sahalarının açılabilmesi mümkün olacak. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programının amacı, TR72 bölgesindeki Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta istihdamın, rekabet edebilirliğin, üretimden elde edilen katma değerin artırılması, bölgede yenilikçi yatırımların desteklenmesi yoluyla bölge kalkınmasına katkı sağlanmasıdır.''
     Yücel, alt destek limiti 50 bin, üst destek limiti 600 bin lira olan Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programının önceliklerini ise şöyle sıraladı:
     ''Bu projenin öncelikleri Üretim, ticaret ve hizmet altyapısının iyileştirilmesi. Tarımsal altyapının iyileştirilmesi.
    Turizm altyapısının iyileştirilmesi. Çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevresel altyapının geliştirilmesi. Bölgenin çok boyutlu kalkınmasına destek olmak amacıyla sosyal altyapının geliştirilmesi olarak sıralayabiliriz.''
     Yücel, proje hazırlatacak olanların başvuru süresinin 29 Kasım akşamı saat 17.00'de sona erdiğini bildirdi.
Editör: TE Bilişim