Vali Necati Şentürk, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na Yozgat’ın sunduğu proje sayısını yetersiz buldu. Ajanstan ayrılan fonların cenaze kaldırma fonları olmadığını ifade eden Şentürk, Yozgat’taki kamu ve KOBİ’lere ‘Para getirecek projeler hazırlayın’ mesajı verdi.

Kayseri, Yozgat ve Sivas illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından destekleme programına alınan kamu projeleri için hazırlanan protokol, törenle imzalandı.

                Valilik toplantı salonunda dün yapılan törene, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, proje sahibi kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektör temsilcileri katıldı.

                Törende konuşan Vali Şentürk, ajansın 2010 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 10 kamu ve 50 de KOBİ (özel sektör) projesine mali destek sağlanacağını bildirdi.

                Şentürk, ORAN Ajansının bölgenin potansiyelini harekete geçirerek, bölgesel gelişmeyi hızlandırma ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmada, ajansın üstüne düşen görevleri yerine getirmek için büyük çaba sarf ettiğini vurguladı.

                Ajansın bölge içerisindeki iller arasındaki ekonomik ve sosyal kalkınmışlık seviyesindeki farklılıkları törpülemek, gidermek ve mümkün olduğu kadar bölge içerindeki ve bölgeler arasındaki kalkınmış seviyesine denge getirmeyi hedeflediğini belirten Şentürk, ''Yozgat proje bakımından diğer illere göre biraz zayıf kaldı.

                Bağırıyoruz, çağırıyoruz, Yozgat Sivas ve Kayseri'den geri kalmış diyoruz ama geliştirmek içinde çaba sarf etmiyoruz. Projelimiz eksik kaldı'' dedi.

                “Kayseri ili 244 proje sunmuş, Yozgat ise 51 proje sunmuş. Bu açıdan bakarsanız proje bakımından ilimiz sınıfta kalmıştır'' diyen Şentürk, gelecek dönemde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan çok daha fazla sayıda projenin gitmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine dikkati çekip, konuşmasını şöyle sürdürdü:

                “Bu kapsamda ajanstan mali destek almaya hak kazanan ve Yozgat'ta uygulanacak olan 7 KOBİ ve 3 kamu projesi mevcut bulunmaktadır. Şu anda burada kamu projelerinin sözleşmelerini imzalamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu projelerden birincisi Akdağmadeni Belediyesinin bir projesi olan Restorasyon ve Turizmin Geliştirilmesi Projesidir. İkinci projemiz Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilimizde eksikliği hissedilmeye başladığımız Soğuk Hava Deposu Projesidir. Üçüncü projemiz ise benim talimatımla İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Jeotermal Üretim Kuyuları Açma Projesidir.''

                Şentürk, konuşmasının ardından, 3 kamu projesi için hazırlanan protokoller, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ile proje sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından imzalandı.

                ORAN tarafından Yozgat'ta kamu tarafından sunulan ve destek almaya hak kazanan projeler ise şöyle:

                “Akdağmadeni Belediye Başkanlığının 'Restorasyonun ve Turizmin Geliştirilmesi Projesi', İl Özel idaresinin 'Jeotermal Üretim Kuyuları Açma Projesi', Yozgat Organize Sanayi Müdürlüğünün 'Soğuk Hava Deposu Kurulum Projesi' özel sektör tarafından sunulan ve destek almaya hak kazanan projeler ise Akdağsan Ticaretin 'Bölgedeki Teknik Tekstil Kapasitesi Arttırılıyor', İzolis Yalıtım Sistemleri Mühendisliğinin 'Ürün Çeşitliliği ve Dışa Açılımı Desteklenmesi', Elif Elektroniğin 'Rekabet Gücünü Arttırma ve Markalaştırma Projesi', Uslu Tavukçuluğun 'Modernizasyon ve Kalite Arttırımı Projesi', Çakıcı Ticaretin 'Kapasite Arttırımı, Kalite Standardizasyonu ve Modernizasyon Projesi', As-Taş Madenciliğin 'Modernizasyon ve Üretimde Kapasite Arttırımı Projesi', Maden Kerestenin Modernizasyon ve Kapasite Arttırımı Projesi.”

Editör: TE Bilişim