Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına alınacak 2 bin 500 öğrenci için mülakat sınavları yapılmaya başlandı. Türkiye genelinde gerçekleştirilen mülakat sınavlarının bir ayağının yapıldığı Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 8 ilin adayları kabul ediliyor.
Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, teşkilatın ihtiyacının karşılanması amacıyla PMYO’lara öğrenci alımlarının başladığını söyledi. 
POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, Polis Meslek Yüksekokullarına 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 2 bin 250 erkek, 250 kadın olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacağını söyledi. 
Ön başvuruların Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresine yapıldığını aktaran Kütükoğlu, müracaat sayısının 10 bin civarında olduğunu aktardı. 
Mülakatların devam ettiğini dile getiren Kütükoğlu, Yozgat, Gaziantep, Niğde ve Aksaray’dan gelen bayan adayların yanı sıra Yozgat, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan gelen erkek adayların Yozgat POMEM’e müracaat ettiklerini ifade etti. 
Türkiye genelinde 20 bin adayın müracaatta bulunduğuna vurgu yapan Kütükoğlu, “2017 yılı PMYO sınavı için adayların Lise ve dengi okul mezunu olmak veya lise 4. sınıfta okuyor olmaları gerekiyor. 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, 01 Ekim 2017 tarihi itibarı ile 18 yaşını tamamlamış ve 31 Aralık 2017 tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış olması gerekiyor. 2017 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6) en az 260.000 ham taban puan almaları gerekiyor. Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmaları gerekiyor. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 150.000 ham taban puan almış olmak şartı aranıyor. Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar http://www.pa.edu.tr/ resmi internet sitesinden ilan edilecek” dedi.

 

Editör: TE Bilişim