Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören polis adaylarına verilen ilkyardım eğitim kursunu başarıyla tamamlayanlar belgelerini törenle aldı.
     Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin törende yaptığı konuşmada, kamu güvenliği alanında en öncelikli görevlerinin insan hayatının korunması, güvenli yaşamın sağlanmasına yönelik koruyucu, önleyici çalışmalar yapmak olduğunu hatırlattı. Çetin, ''Bu manada güvenli yaşamın sağlanması ve güvenlik sahasında yaşanan sorunların çözümüne yönelik ağustos ayı içerisinde kurulan ilk yardım Eğitim Merkezimiz tarafından öncelikle 2. sınıf öğrencilerimize olmak üzere Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli ile İl Emniyet Müdürlüğü ve çevre illerdeki Emniyet personeline temel ilkyardım kursu verilmesi hayata geçirilip, başarılı bir şekilde yürütülmektedir'' dedi.
     Yunus Çetin, meydana gelen kaza ve benzeri olaylar sonrası ilk yardımın hayati, vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu, yapılan bilimsel çalışmalar sonucu ilk yardım gerektiren kazalar ve değişik olaylar sonucu olaşan ölümlerin yaklaşık yüzde 50'sinin ilk yarım saat içerisinde olduğu, bu durumun önemli bir bölümünde ilk yardım yetersizliğinden kaynaklandığının belirlendiğinin altını çizdi. Bu nedenle acil sağlık yardımı gelinceye bilinçli ve etkin bir ilk yardım uygulamasının ölümleri ve sakatlanmaları önemli bir şekilde azaltacağını anlatan Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de herhangi bir nedenle yaralanma ve ölüme sebep olan kaza doğal afet ve diğer olaylarda; olay yerine ilk giden görevlinin polis ekipleri olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, olay yerine ilk giden polis ekiplerinin görevi tıbbi müdahale sağlayan sağlık personelinin müdahalesi kadar önem arz etmektedir. Bu gerçekten hareketle, ilkyardım konusunda yaşanan sorunların çözünme önemli katkı sağlayacağı düşünülen kaza ve benzeri olaylar sonrası Polis Okulu Öğrencilerinin meslek hayatlarında bilinçli ve profesyonelce bir ilk yardımını yapılmasını kapsayan 'İlk Yardım Polis Projesi' kapsamında kazaya karışan veya herhangi bir nedenle ilk yardıma ihtiyaç duyan insanlara emniyet görevlilerince bilinçli bir ilkyardımın verilmesine yönelik geniş kapsamlı bir eğitim programı uygulamaya konulmuştur.''
     Çetin, açılan ilkyardım eğitim kursuna katılan 20 ikinci sınıf öğrencisinden 17'sinin birinci dönem temel ilkyardım kursunu başarıyla tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandıklarını ifade ederek, ''Halen görev yapmakta olan tüm personelimize bu eğitimlerin verilmesi, hedeflenen önemli projelerden biri olarak polisin toplum nezdindeki imajına olumlu destek vermekle birlikte ülkemizin AB uyum sürecine önemli katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir'' diye konuştu.
     Daha sonra personele sertifikaları ve kartları dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim