Çarşamba pazarında satılan yerli ve doğal ürünler, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

            Çarşamba günleri kurulan Perşembe Pazarı, özellikle ilçe ve köylerde üretilip satışa sunulan doğal ürünleriyle ön plana çıkıyor.

            Pazarda satılan yerli ürünlerin vatandaş tarafından daha fazla tercih edildiğini belirten pazar esnafı, "Vatandaş yerli ürünü diğerlerine göre daha ucuz, daha doğal ve daha tatlı buluyor. O yüzden yerli ürünlere fazla ilgi gösteriyor." diye konuştu.

            Çarşamba pazarında yıllardır esnaflık yaptığını belirten Mehmet Sargın,” Vatandaş pazarda hayat bulsun diye en kaliteli, yerli ürünlerimizi tezgahlarımıza koyuyoruz. Hem fiyatımız hem kalitemiz marketlere göre daha uygun. Özellikle yerli ürün konusunda da vatandaşlarımıza en doğal ürünleri sunuyoruz. Havalar iyi gitmeye başlamışken bizde fiyatları geçen haftadan daha aşağıya düşürdük. Marul75 Kuruş, Ispanak, Pırasa, Havuç, Turp, Limon, Domates, Elma, Portakal hepsini tek fiyat yaptık 1 lira’dan Yozgatlıya sunuyoruz. Karnabahar ve Brokoli 1,5 lirayken Tere, Roka ve nane’yi 50 Kuruş’tan satıyoruz. Geçim sıkıntısıyla uğraşan vatandaşa hayatı Pazar ucuzluğu ile sunuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim