İlkbahar’ın gelişi ile birlikte Pazar tezgahları orijinal renklere kavuştu. Meyve ve sebzelerin arasına girmeye başlayan yaz meyveleri göze hitap ediyor.

            Kış aylarında ithal ürünlerin doldurduğu ve bu sebeple de fiyatların tavan yaptığı semt pazarları, İlkbahar’ın girmesiyle yerli meyve ve sebzelere kavuştu.

            Soğuk hava şartları nedeni ile ülkemizde yetişmeyen ancak ithalat yolu ile Pazar tezgahlarında yer dolduran ürünlerin yerini tekrardan yerli ve organik ürünler aldı.

            Hem besin değeri açısından hem de fiyatlarıyla vatandaşa derin bir oh çektiren ürünlerden, Ispanak: 1 Lira, Kıvırcık: 1 Lira, Marul: 75 Kuruş, Domates:1,5 Lira, Şalgam:75 Kuruş, Havuç:1 Lira, Pırasa:1 Lira, Kabak: 1.25 Lira, Karnabahar:1,5 Lira, Salatalık: 1,25 Lira, Limon: 75 Kuruş, Elma: 1,25 Lira, Portakal: 1,25 Lira’dan alıcı bulurken günün indirimi 10 adeti 1 Lira’dan satılan maydanozdaydı.

            Çarşamba pazarında havanın soğuk olmasına rağmen vatandaşlar Pazar alışverişlerini yaptı. Meyveye olan talebin gün geçtikçe arttığını söyleyen Pazar esnafı; “Biz fiyat düşürüyoruz, vatandaşta gelip alıyor. Allah’a şükürler olsun ki artık yerli ürünler çıkmaya başladı. İthal, tatsız ürünlerden artık vatandaş çok sıkıldı. Besin, vitamin organik ürünlerde var. Fiyatlar neredeyse aynı sayılır. Vatandaş sağlıklısını istiyor bizde onu getiriyoruz” diyor.

Editör: TE Bilişim