Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, rekabetin siyasetin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, Ak Parti’nin kendi içinde kaynadığı, tartışmaların yaşandığı şeklindeki söylentileri; “Biz parti içinde tartışsak da, karşıt fikirler doğsa da alınan kararlar hepimizin kararıdır, saygı duyar kabul ederiz” dedi.
    Son günlerde Yozgat’ta çeşitli ziyaret ve toplantılarda bulunan Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, dün sabah kahvaltısını basın mensupları ile yaptı. Çiçek, burada yaptığı sohbet niteliğindeki açıklamasında milletvekili adayı olup olmadığı yönündeki sorulara ve parti içindeki il başkanlığı arayışlarına da değindi.
    Köy Hizmetleri Tesisleri’ndeki kahvaltılı toplantıya Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Merkez İlçe Bakanı Mustafa Türkmen, İl Başkan Yardımcıları Fahri Açıkgöz, Ali Açıkgöz, İleri Gazetesi Yazıişleri Müdürü Seda Erkılıç, Editör Tarık Yılmaz ve bazı partililer katıldı.
    Sohbet havasında gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Milletvekili Mehmet Çiçek, öncelikli olarak parti içi rekabetten bahsetti.
    Herkesin milletvekili aday adayı olabileceğini, böyle bir demokratik bir hakka sahip olduğunu söyleyen Milletvekili Çiçek, il başkanlığı konusunda da gerekli çalışmaların ve parti içi istişarenin devam ettiğini ifade etti.
    Çiçek, Pazar günü parti genel merkezinden gelecek yetkili milletvekillerinin parti içinde yapacağı mini anketin ardından belirlenen ilk üç isimden birinin genel merkezin tercihi ile Ak Parti’nin Yozgat’taki il başkanı olacağını kaydetti.
    Parti içi rekabetin siyasi partilerdeki demokrasinin temelini oluşturduğunu ifade eden Çiçek, Ak Parti’nin kendi içinde tartışma, çekişme halinde olduğu şeklinde söylentiler olabileceğini belirterek; “Bizler parti içinde yeri gelir tartışır, yeri gelir istişare ederiz, kendi aramızda muhalif görüşlerde olabilir. Ama neticeye yansıyan karar hepimizin kararıdır. Dışarı çıktığımızda ortadaki fikir hepimizin fikri olur” dedi. Bir gazetecinin milletvekili adayı olup olmadığı şeklindeki soruya da Çiçek; “Benim milletvekili olarak milletvekili adayayım ya da değilim demem doğru olmuş. Ben seçimin yapılacağı 12 Haziran gününe kadar milletvekiliyim. Milletvekili adayı olma konusunda zamanı gelince her şey netleşir, fikirler ortaya çıkar” dedi.
    Yozgat’ın sorunları ile ilgili de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiçek, her insanın sosyal güvenceye sahip olduğunu, hastaneye gittiğinde rahatlıkla muayene olma hakkına sahip olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilişim