Yozgat'ta Pakistan'da meydana gelen sel felaketinde mağdur olanlara yardım amacıyla başlatılan yardım kampanyasında bugüne kadar 1 milyon 582 bin 894,10 lira toplandı.
     Yozgat Valisi Necati Şentürk yaptığı yazılı açıklamada, ''Dost ve kardeş ülke Pakistan'da meydana gelen ve sıkıntıları hala devam eden sel felaketi mağdurlarına destek olmak amacıyla, Başbakanlığın genelgesi doğrultusunda Valiliğimizce ilimiz genelinde başlatılan ve 16 Eylül tarihinde sone ermesi planlanan 'Yardım Kampanyası', 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlaması da dikkate alınarak, daha fazla desteğin sağlanması için bir ay süreyle uzatılmıştır'' dedi.
     Eğitim öğretim kurumlarındaki öğrencilerin de katkılarıyla Pakistan'daki afetzedelere yüksek düzeyde destek sağlanması hedeflendiğine dikkat çeken Vali Şentürk, söz konusu yardım faaliyeti çerçevesinde, il genelinden Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, Pakistan Büyük Elçiliği, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının hesaplarına doğrudan yatırılanlarla birlikte Valilik tarafından açılan hesaplara yatırılan yardım miktarının bugüne kadar 1 milyon 582 bin 894,10 lira miktarına ulaştığının altını çizdi. Vali Şentürk, ''Söz konusu yardım faaliyetine yapılan süre uzatımıyla birlikte, Valiliğimiz hesaplarına yatırılan yardımların bir an evvel afetzedelere ulaşması amacıyla, şuana kadar hesaplarımızda biriken paralar geciktirilmeksizin Başbakanlığın hesaplarına aktarılmıştır. 15 Ekim 2010 tarihine kadar uzatılan bu yardım kampanyasına hayırsever vatandaşlarımızın desteklerinin devam edeceğine inancım tamdır'' diyerek, açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim