Yerköy’de bir ilköğretim okulu öğretmeni, öğrencilerini sınav öncesi motive etmek için ev ev gezip, veli ziyaretlerinde bulunuyor. Bu iş için gönüllü olan Rehber Öğretmeni Halit Arapoğlu, ziyaretlerinde ailelerle kurduğu yakın iletişimle dikkat çekiyor.

       Yerköy 80.Yıl İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin akademik başarısını arttırmaya ve onları daha iyi tanımaya yönelik planlanan “Veli Ziyareti Etkinliği” renkli görüntülerle başladı.

       Veli ziyaretlerine katılan öğretmenlerden 7-A sınıfı Rehber Öğretmeni Halit Arapoğlu, geçen sene öğrencilerle birlikte yaptıkları veli ziyaretlerinin gayet olumlu ve verimli geçtiğini, eğitim-öğretim sürecine sayılamayacak kadar katkısını gördükleri için bu sene de tekrarlamaya karar verdiklerini söyledi.

       Veli Ziyaretlerinin planlama sürecinde geçen seneyi öğrencilerle birlikte değerlendirdikten sonra bu sene ne yapmaları konusunu öğrencilerle istişare ettiklerini belirten Arapoğlu, ziyaretlerde aileleri de yakından tanıyıp, öğrencilerin eğitim başarılarını artırmaları için izlenecek yolu tespit ettiğini ifade etti.

       Arapoğlu; “Geçen sene 6. sınıfta tüm velilerimizi ziyaret ettik ama daha sonra bu ziyaretleri değerlendirdiğimizde şu eksiklikleri gördük. Bu ziyaretlere eli boş gitmiştik ve fotoğraf çekinmemiştik. Bu sene bu iki eksikliğimizi kapatıp hem elimizde çikolata ile velileri ziyaret ediyor hem de fotoğraf çektiriyoruz. Bu fotoğrafları da ziyaretler tamamlandıktan sonra albüm yaparak güzel bir hatıra olarak kalmasını istiyoruz ” dedi.

       7-B sınıfı Rehber Öğretmeni Sebahattin Bircan da veli ziyaretlerini okul öğretmen ve idarecilerinin katıldığı resmi havadan kurtarmak için öğrenciyi evinde grup arkadaşlarıyla birlikte ziyaret ettiklerini, bunun da ziyaretin daha samimi ve sıcak bir ortamda geçmesini sağladığını söyledi.

       Bircan, ayrıca ziyaretten sonraki gün grup üyeleriyle birlikte etkinliği okulda değerlendirdiklerini ve ziyaretler tamamlandıktan sonra öğrenci ve velilere anket uygulayarak seneye yapılacak veli ziyaretlerinde bu anket sonuçlarına göre davranacaklarını belirtti. Farklı yerlerde bu tür etkinliklerin proje olarak lanse edildiğini ifade eden Bircan kendileri için ise bu tür etkinliklerin rutin bir rehberlik faaliyeti olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim