Önce Bozok Üniversitesinin ara dönem tatiline girmesi ardından da ilk ve ortaöğretim kurumlarının tatile girmesi ile birlikte esnaflar çıkış yolu aramaya başladı. Öğrencilerin ortadan kaybolmasıyla başlayan sıkıntılara soğuklar ve kar yağışı nedeniyle vatandaşın sokağa çıkmaması ise cadde esnafını iyice çıkmaza soktu.
    Çoğunlukla öğrencilerin ticareti canlandırdığı lise caddesinde esnaflar tatilin bitip bir an önce okulların açılmasını beklediklerini söylediler. Esnaflarla yaptığımız röportajda ise bazı esnaflar durumlarını şöyle dile getirdiler.
İhsan Avcı (Techno Center): Yıllardır aynı yerde aynı işi yapıyoruz. Fakat her yılda aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Yaz aylarında yine bir şekilde idare edebiliyoruz fakat kış mevsiminde bu çokta kolay olmuyor. Müşteri potansiyelimizde ki büyük çoğunluğu Üniversite öğrencileri oluşturuyor. Onların tatile girmesi ise bizleri büyk zora sokuyor.
Erhan Kayaaslan (Başak Spor): Yozgat’ ın ilk spor mağzalarından bir taneside bizim iş yerimiz. İşlerimiz büyükşehirlerdeki mağazalara nazaran düşük olsa da Yozgat ortamında iyi bir potansiyelimiz var. Ancak bu potansiyelde ki en büyük pay üniversitemizin. Onların sayesinde markalara ve kaliteye rağbet artıyor. Kaliteyi istiyorlar bizde elimizde kalite bulunduruyoruz ancak onlar gidince kalite de elde kalıyor. Bana göre üniversitemiz de öğrencileride Yozgat’ ımız için bulunmaz bir nimettir.
Ercan Bolat (Maltepe Pazarı): Yozgat’ ta kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine sahip olduk ve bizimde müşterilerimizin büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor.
    Genç nesil alışveriş için bizi tercih ediyor. Bizde istenilen, tutan ürünleri sunmaya çalışıyoruz. İş yerimizi açarken de hedef kitleyi üniversite ve lise öğrencileri olarak düşünmüştük. Nitekim öyle oldu ve öğrenciler tatile girdiğinde ise bunu çok daha iyi kavrıyoruz.
Hasan Uçar (Köşem Döner): Uzun zamandı cadde üzerindeki iş yerimizde hizmet veriyoruz. Genel olarak işlerimiz iyi ancak yoğunluğumuzdan eser kalmadı son bir haftadır. Öğrencilerin tatile girmesi ile birlikte satışlarımız durdu. Özellikle öğle saatlerinde iş yerimizi dolduran öğrencilerin tatile girmesi ile birlikte büyük bir düşüş içerisindeyiz.
    Müşterilerimizin çoğunluğu öğrenciler ve memurlardan oluşuyor. Okullar tatile girdiğinden bu tarafa ocağa taktığımız dönerleri ve yemekleride buna göre yapıyoruz. Okulların tekrar açılmasını iple çeker olduk.
Ramazan Esmer ( Ekol Erkek kuaförü): Yaptığımız yenilikler ve müşterilerimize sunduğumuz hizmet ile özellikle gençlerin çok sık uğradığı iş yerimizde şu günlerde işler oldukça düştü. Yozgat gençliğinin yanı sıra üniversite ve lise öğrencilerinin de sıkça ziyaret ettiği işyerimizde işlerimiz bir hayli geriledi.
    Okulları tatili tüm esnafa olduğu gibi bize de yansıdı. Çünkü gençler saçlarına ve bakımına daha çok önem veriyor. Onlar olmadığı zaman ise mecburiyetten saçını ve sakalını kestirmek isteyen vatandaşlara hizmet veriyoruz. Bir haftada gelen müşteri sayısını okullar açıkken bir günde görebiliyorduk. Şimdide gözlerimizi okulların tekrar açılmasına dikdik ve bekliyoruz.
ESNAF UMUDU ÖĞRENCİYE BAĞLADI
    Yozgat merkezde iş dallarını da öğrenciye göre endekslediklerini dile getiren esnaflar, öğrencilerin alabilecekleri fiyatlara beğenecekleri ürünleri ve hizmeti sunmaya gayret gösterdiklerini söylüyorlar.
    Normalde de zor şartlarda geçen Şubat ayının öğrencisiz daha zor olduğunu ve bir an önce öğrencilerin gelmesini bekleyen esnaflar umutlarını öğrencilere başlamış görünüyor.

Editör: TE Bilişim