Yozgat Valiliği ''Kutlu Doğum Haftası'' etkinlikleri kapsamında düzenlediği ''Hazreti Peygamberin Merhameti'' konulu konferans ilgi gördü.

                Yimpaş AVM Salonundaki konferansa Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

                Yozgat Valisi Necati Şentürk, eşi Sevim Şentürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar konferansı takip etti.

                Vali Şentürk konferans öncesinde yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin yaratılış mucizelerine dikkat çekerek, ''Hz. Muhammet gibi kutlu bir peygamberin doğum yılını kutlamak için bir program düzenledik. Yeni yetişen nesillerimiz, gençlerimiz, öğrencilerimiz Hz peygamberi anlasın, yaşantısını bilsin, onu kendilerine örnek alsınlar istedik'' dedi.

                Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Hazreti Peygamberin Merhameti'' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdikten sonra, Peygamber sevgisiyle kendi yazdığı ''Şefaat ya Resurullah'' adlı şiirini okudu.

                Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu ise, Peygamberin kalbi şefkat, merhamet ve insan sevgisi ile dolu olduğunu söyleyerek, Hz. Muhammet'in savaşta insanların, kadınların ve çocukların öldürülmesinde çok üzüldüğünü ifade etti.

                Kuran-ı Kerimde Hz. Muhammet hakkında ''Ey Muhammed! Biz seni ancak Alemlere rahmet olarak gönderdik'' ayetine dikkat çeken Hatipoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

                ''Onun şefkat ve merhameti, hayatının her döneminde açıkça görülür, merhametle dolu olan kalbi, hep iyilik için çarpardı. Kimseye bir kötülük dokunmasını, hiç kimsenin incinmesini istemezdi.

                Peygamberimiz, çok üzüntülü olduğu durumda bile sevgi ve merhamet dolu kalbi kimsenin cezalandırılmasına razı olmamıştır. Peygamberimiz, insanlara ve diğer Canlılara merhamet gösterenlere Yüce Allah'ın merhametle karşılık vereceğini bildirerek şöyle buyurmuştur; 'Merhamet edenlere Allah da merhamet eder, siz yeryüzündekilere merhamet ediniz ki, göktekiler de size merhamet etsin.''

Editör: TE Bilişim