TOKİ tarafından yaptırılan 538 konut için başvuran 584 kişi arasında kura çekimi yapıldı. Dar gelirliler ve engelliler için yaptırılan modern konutların kura çekiminde mutluluk ve hüzün bir araya karıştı. İnsanlar ev sahibi olmanın mutluluğunu kura çekiminin heyecanı ile yaşadılar.

                Yozgat Belediyesi Düğün Salonu'nda Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve TOKİ Finansman Daire Başkanlığı Şube Müdürü İnayet Ünal'ın katılımıyla noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde, 538 konutun sahipleri belli oldu.

                Genel kuraya dahil edilmeyen 70 engelli vatandaşın bina ve daire numaraları da kurayla belirlendi. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, TOKİ tarafından yapımı süren 538 konutun bulunduğu alanda sosyal tesis, büfe, 32 derslikli ilköğretim okulu, cami ve ticaret merkezinin de yer aldığını söyledi.

                Başer; “Öncelikle hepinizin huzurunda bu konutların burada olmasına vesile olan Sayın Başbakanımıza ve değerli Yozgat milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde 1983–2003 yılları arasında 45 bin konut inşaa edildi. 2003–2011 yılları arasında ise 500 bin konut yapıldı. Bunlardan Bin 924 konutu Yozgat’ta yapıldı. Bugünde 538 konut daha sahiplerini bulacak. Sadece konut olarak düşünmemek lazım çünkü bunlarla birlikte inşaat sektörü de ilerlemiş oldu. TOKİ’nin girdiği her bölgede Cami, okul ve çarşılar yapıldı. Tabii ki bu çalışmaların devamı gelecek ve şimdiden tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

                Belediye Başkanı Yusuf Başer’in ardından kısa bir konuşma yapan Vali Necati Şentürk, engellilere verilen sözün yerine getirildiğini belirterek; “Mutlu bir günü yaşıyoruz. Bundan 4-5 ay önce engelliler için bir toplantı yapmıştık ve orada demiştim ki sizleri içinde yaşayabileceğiniz bir ev sahibi yapacağız. Valilik olarak bir dizi çalışmalar yaptık ve talepler aldık. Yaklaşık 250 çocuğumuzu başını sokacağı bir ev ile buluşturduk. Bugün 70 engelli talihlimiz var bunların önemli bir kısmına ev tesadüf edecek ve onları ev sahibi yapacağız. Sorgunda da aynı çalışmalarımız olacak. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” dedi.

                Vali Şentürk; “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ev sahibi etmeye devam edeceğiz. Hali vakti yerinde olanlar 100 TL ödeyecek hali vaktinde olmayanlar o ücreti de vermeyecek. Devletimiz onları hallerine göre ev sahibi yapacak” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından ilk olarak engelliler için ayrılan fanustan kura çekildi. 70 adet engelli kurasından 54 asıl seçildikten sonra kalan 16 kişilik yedek isimler ikinci fanusun içerisine atılarak engelli vatandaşlara ikinci şans tanınmış oldu. Vali Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve TOKİ Finansman Daire Başkanlığı Şube Müdürü İnayet Ünal’ın kura çekimlerinin ardından Yozgat 1. Noter’i tarafından kuralara devam edildi. Büyük merak ve sevinç içerisinde geçen kura çekiminde sevinç, mutluluk gözyaşları ve meraklı bekleyişler hakimdi.

Editör: TE Bilişim