Tuğrul, Yozgat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen toplantıya katılarak, yaptığı konuşmada, Türkiye’de karayolları alt yapısı başta olmak üzere tüm ulaşım sistemlerinin yenilenerek, kazaların yüzde 50 oranında azaltılması ve bu kazalara bağlı olan yaralanmalar, sakatlıklar ve ölümlerin önüne geçilmesinin hedeflendiğini hatırlattı.
Karayolu trafik güvenliği stratejisi eylem planı çerçevesinde ki bu plan toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğine vurgu yapan Tuğrul, ‘’Karayolunu kullanan yük taşıyan, yolcu taşıyan, tarım makinelerini de kapsayacak şekilde ortaya projeler konuldu. Bu yıl için bizden istenen tarım makinelerin güvenli kullanımıyla ilgili trafiğe kayıtlı biçerdöverler yoğun, traktör yoğun bu sürücülere yönelik bilinçlendirme eğitimleri vereceğiz’’ dedi.
Planlamalarını yaptıklarının altını çizen Bölge Trafik Müdürü Süleyman Tuğrul, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
''17 Şubat tarihinde yapacağımız eğitim öncesinde muhtarlarımız kendi köylerinde imamlara hatırlatarak Cuma günü traktör ve biçerdöver sahiplerini davet edecekler. Özellikle devlet karayolu ve Atatürk yoluna paralel köylere öncelik verilecek tarım makinelerinin sürücülerinin mutlaka bu eğitime katılımı sağlanacak. Ne kadar çok kişiye ulaşılır ne kadar çok kişinin katılımı sağlanırsa kazaların o kadar çok azalacağına inanıyoruz. Kazalar azalınca ölümler sakatlanmalar azalacaktır, bunda hepimizin toplumun her kesimin payı var. Sorumluluğu var. Muhtarlara çok görev düşüyor katılımcıların imza karşılığında katılımı sağlanacak, katılım sağlanmayan kişilerin isimleri tespit edilecek en küçük eksiklikte araçları trafikten men edilecek.
Tolerans sağlanmayacak, vicdani boyutu askıya alacağız ve trafikte men işlemlerimizi başlatacağız. Bundan sonra tolerans olmayacak hava kararınca tarım makinelerinin trafiğe çıkmaları yasak. Aydınlatma yok, yansıtıcı yok, bir çok kazaya neden oluyorlar. Mutlaka tarım makineleri kullananların eğitilmesi ve bu eğitim programına katılması bekleniyor.
Bir kaç köyü toplayacağız ve muhtarlarla tarımsal makineleri kullanan sürücüleri salona getirerek duyuracağız eğitimi vereceğiz.’’

Editör: TE Bilişim