Yozgat İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenledi.

İl Müftülüğü binasında Kayseri Kızılay Kan Merkezi'ne ait kan toplama ekibine, Müftülük çalışanları ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz kan bağışında bulundu. Kızılay Yozgat Kan Bağış Merkezi doktoru, hemşiresi ve Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar’ın da bulunduğu bağışta açıklama yapan Başkan Dumlupınar,” Allah bizleri kendisine kul Peygamberimize layık ümmet eylesin. Peygamberimizin şefaatinden mahrum etmesin. İl Müftülüğümüzü bu anlamlı kan bağışı kampanyalarından dolayı kutluyorum” dedi. Dumlupınar günün anlam ve önemini için de Nuh Korkmaz’a plaket sundu.

                Plaket için teşekkür eden Nuh Korkmaz yaptığı açıklamada,” Kutlu Doğum münasebeti ile Kızılay’ımızı buraya davet ettik. Hem sağlık hem de dinimizce de iyi bir davranış olan kan bağışında bulunuyoruz bugün. İbn i Sina’nın bir ifadesi var bununla alakalı.

                Diyor ki; Ben Günde bir kez yemek yerim, hafta da bir kez Ailevi ilişkilerime dikkat ederim, ayda bir kez ishal yapıcı ilaçlar kullanırım yılda bir kez ise kan veririm diyor. Bizde bunu sözü örnek alarak hem kendi sağlığımız hem de kana ihtiyacı olanların sağlığı için bu anlamlı günde kan bağışı yapmak istedik. Umarım vatana, millete hayırlı uğurlu olur” dedi. Daha sonra müftülük çalışanları ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz kan bağışında bulundu. Kan bağışını yapanlara Kızılay bisküvi ve meyveli soda ikramında bulundu.

Editör: TE Bilişim