Yozgat'ta 8 aylıkken dünyaya gelen ve 6 farklı sağlık sorununa rağmen yaşama azmini bırakmayan Şeyma Sedef Akbaş, 3. doğum gününü kutladı.

     Doğumunun ardından kalbinde iki ayrı delik, kalbe giden iki ana damarda sorun olduğu, sol akciğerinin bulunmadığı, yemek borusuyla solunum yolu arasında bir delik olduğu tespit edilen Şeyma bebeğin bu nedenle de uzun süre yaşamasının mümkün olmadığı belirtilmişti.

     9 aylıkken gazetelerde ve televizyonlarda çıkan haberler üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığının talimatıyla sağlık kontrolleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan ve halen kontrol altında tutulan Şeyma bebek, her şeye rağmen yaşama sımsıkı tutunuyor.

     3 yılı geride bırakan ve İnceçayır köyündeki evinde düzenlenen yaş günü partisiyle doğum günü kutlanan Şeyma bebeği, yakınlarının çocukları da yalnız bırakmadı. Pek alışık olmadığı kalabalığı görünce ağlayan Şeyma bebek, kendisi için hazırlanan yaş pasta üzerindeki mumların yakılmasıyla ağlamaktan vazgeçip, kendisini alkışlayanlara eşlik etti.

     Şeyma bebeğin durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirten babası Alpaslan Akbaş, sürekli sağlık kontrolüne götürdüklerini, artık ''anne, baba'' gibi kelimeleri söyleyebildiğini, ayakta kısa süreli de olsa durabildiğini söyledi.

     Annesi Aysel Akbaş ise Şeyma bebeğe uyuduğu zaman oksijen tüpü bağladığını belirterek, ''16 aylık oluncaya kadar burnuna takılı bir hortumla besliyorduk, şimdi ağızdan besleniyor, her yemeği yiyebiliyor. Şu an dişleri de çıkmaya başladı. Allah bize çocuğumuz bağışladı'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim