İslam aleminin kutsal ayı ramazan başladı. 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayı dün akşam kılınan ilk teravih namazı ve sahurla birlikte başladı.
Yozgat'ta ilk iftar bugün saat 20.14'de yapılacak. Ramazan dolayısıyla Müftülükler de çeşitli hazırlıklar yaptı. Buna göre, ramazan ayına özel vaaz ve irşat programı hazırlanacak.
İlk gün Yozgat'ta 16 saat 41 dakika, son gün 15 saat 29 dakika oruç tutulacak. Ayrıca son yıllarda 29 gün olarak tutulan oruç bu yıl 30 gün olarak tutulacak.   
Boğazlıyan Müftü vekili Yenifakılı Müftüsü Abdülcelil Alpgiray, 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayının 20 Temmuz 2012 Cuma günü başlayıp, 18 Ağustos 2012 Cumartesi günü sona ereceğini belirterek, fitre miktarının ise en düşük 8.50 lira olarak belirlendiğini bildirdi.
Dini ve sosyal hayatta ayrı bir önemi olan mübarek ramazan ayında iradeleri merhametle eğiten ve özgürleştiren oruç ibadetinin yerine getirildiği, Kur'an-ı Kerim'in daha çok okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde yaşanan hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşmanın, sevgi ve nimet paylaşımının arttığı müstesna bir zaman olduğunu ifade eden Müftü Alpgiray, ramazan ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Müftü Alpgiray, Boğazlıyan’da ilk gün iftar saatinin 20.12 olarak belirlendiğini, mübarek Kadir Gecesi'nin ise 14 Ağustos 2012 Salı'yı 15 Ağustos 2012 Çarşamba'ya bağlayan gecede kutlanacağını, son gün sahur vaktinin de saat 04.12, iftar saatinin ise 19.41 olduğunu ve Ramazan Bayramı'nın da 19 Ağustos 2012 Pazar günü kutlanacağını ve bayram namazının ise 06.36’da kılınacağını belirtti.
Ayrıca bugün teravih namazının saat 21.51’de kılınacağını bildiren Müftü Alpgiray, “Müftülük olarak ramazan ayı hazırlıklarını tamamlandı. İmkanlar çerçevesinde irşat faaliyetleri, dini aydınlatma faaliyetleri artırılacak, sosyal dayanışmayı ve kaynaşmayı güçlendirici çalışmalara, ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesine öncülük edilecek, buna yönelik program ve toplantılar düzenlenecek” ifadelerini kullandı.
Müftü Abdülcelil Alpgiray, Sadaka-ı Fıtr miktarının en düşük 8.50 lira olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim