Yozgat Eczacılar Odası Başkanı Harun Lekesiz, Aile Hekimliğinin ardından Yozgat'ta kurdukları Mobil Eczane sisteminin Yozgat'ta başarıyla uygulandığını söyledi. Lekesiz düzenlediği basın toplantısı ile Mobil Eczacılık sisteminin son durumu hakkında bilgi verdi.
    Lekesiz, sistemin köylerde yaşayan vatandaşlardan ek ücret talep etmeden yürütüldüğünü ifade etti.
ECZACILARDAN
PAKİSTAN'A
İLAÇ GİBİ YARDIM..
    Açılamasına Pakistan'da yaşanan sel felaketine değinerek başlayan Lekesiz; “Yozgat Eczacılar Odası olarak Pakistan'a gönderilmek üzere aramızda 17 bin 500 TL'lik ilaç yardımı bağışında bulunduk” dedi.
MOBİL EZACILIK TUTTU
    Harun Lekesiz, köyde yaşayan vatandaşların aile hekimleri tarafından yazılan ilaçları alamadıkları için Yozgat eczacıları olarak mobil eczane kurduklarını ve ilk etapta belirledikleri 2 bölgede sistemin başarıyla yürütüldüğünü kaydetti.
    Lekesiz; “Hiç bir ek ücret ödemeden vatandaşlarımız ilaçlarını alacaklardır.
    Nasıl merkezde bulunan vatandaşımız hastahaneye gittiklerinde sadece hastane giriş parası ödüyorlar köydeki vatandaşlarımızda bu hizmetle aynı parayı ödeyecekler. Ayrıca yozgatta 29 eczaneden sadece 15 tanesi bu uygulamaya katılmıştır. Toplamda 26 köy 3 kasabaya mobil eczane hizmeti götürecekler.
    Bu köy ve kasabaların ortalama nüfusu 7 bin 200 bu da demektir ki merkez ilçenin kırsal bölgesindeki nüfusun üçte biri” dedi.
    Lekesiz, uygulamanın geçerli olduğu köyleri açıkladı: “1.Bölge :Bozlar Köy, Buzacıoğlu Köyü, Çağlayan Köyü, Esenli Kasabası, Gökçekışla Köyü, İşleğen Köyü, Koyunculu Köyü, Mezra Köyü, Osmanpaşa Kasabası, Recepli Köyü, Sarınıören, Köyü, Topçu Köyü, Yazıpınar Köyü, Yeşilova Köyü, Yudan Köyü.
    2 Bölge: Aydoğan Köyü, Bacılı Köyü, Büyüknefes Köyü, Çadırardıç Kasabası, Dambasan Köyü, Görpeli Köyü, Güneşli( Kırıkalifakılı) Köyü, Haydar Beyliköyü,Karalar Köyü, Musabeyli Köyü, Örencik Köyü, Sağlık Köyü, Söğütlüyayla Köyü, Topaç Köyü.”
Editör: TE Bilişim