Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, MOBESE yapımını üstlenen firmanın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ve şu ana kadar 17 kilometrelik kazı çalışması yaptığını belirtti.
     Kaymakam Kılıç, özellikle asayiş ve trafik denetimleri açısından çok büyük bir önem arz eden MOBESE Kamera Sisteminin hayata geçmesiyle birlikte ilçede meydana gelen trafik kazalarının ve hırsızlık olaylarının önemli ölçüde önüne geçileceğini ifade etti.
     İlçe merkezinde hassas olarak belirlenen 67 noktaya MOBESE kamerası takılacağını ve direklerin dikimlerinin birkaç gün içinde başlanacağını vurgulayan Kaymakam Kılıç şunları dedi: ''Sistemin bir ay sonra deneme kayıtlarına başlayacak. İki ay sonra normal kayıt yapacak. Sorgun güvenli ve sakin bir ilçe. Tüm bunlara karşın bazen istemediğimiz olaylar ve kazalarla karşılaşabiliyoruz. Sorgun'da kurulması planlanan MOBESE Kamera Sistemi'yle özellikle güvenlik ve asayişe yönelik olaylara güvenlik birimlerinin daha çabuk ulaşması açısından çok önemli. Bu durumda olayların failleri daha çabuk yakalanabilecek. MOBESE Kamera sisteminin devreye girmesi ile sokaklar ve caddeler, şehrin giriş çıkışları sürekli izlenebilecek. Böylece ilçemiz daha güvenli bir ilçe konumuna gelecek.''

Editör: TE Bilişim