Sarıkaya  Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan Meclis toplantısına Miting alanında bulunan iş yeri sahiplerinden iki temsilci katıldı.
Toplantıda “Şehir Meydanı” projesi hakkında temsilcilere bilgi veridi. Projeye göre Miting Meydanı “Şehir Meydanı” olacak.Miting alanındaki dükkanlar yıkılarak, Sarı Zeybek Parkı üzerine kurulacak çok amaçlı iş merkezinden yer verilecek.
Miting alanındaki dükkanların kaldırılması kararı; Tarihi Roma Hamamını yapısal olarak korumayı hedefleyen Kültür Turizm Bakanlığının raporu  ve Şehir Plancısının imar planı yönetmenliğine uygun kararı ile Miting alanındaki binaların kaldırılmasına karar verilmesi, Sarıkaya Belediyesi Meclisindeki 15 meclis üyesinin kararı ile Miting alanının “Şehir Meydanı” olmasına karar verildi.
Buna göre Sarıkaya Belediyesi tüm kamu kurumlarının ve bakanlıkların görüşü alınarak yaptığı Revize imar planı doğrultusunda dükkan sahiplerinin mağdur olmaması yönünde çalışma içerisine girdi.
Buna göre miting alanındaki dükkan sahipleri ile görüşmeler yapılacak. Belediye ya istimlak bedellerini ödeyecek. Yada Miting alanından çıkanlar için Sarı Zeybek Parkına yapılacak. Çok amaçlı İş merkezi  projesi (otopark,dükkan, çok amaçlı salon) kapsamında değerler ölçüsünde zemin kattan dükkan verecek.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir; “Miting alanını biz kaldırmadık ilgili kurumların kararı. Yapacağımız modern iş merkezi ile miting alanındaki dükkan sahiplerine dükkan vereceğiz” dedi.
35 KİLOMETRE
ASFALT YAPILACAK
Sarıkaya Belediye Meclisi'nin gündeminde yol yapım işi için İller Bankasından kredi kullandırılmasının görüşülmesi maddesi görüşüldü.
Yapılan görüşmede kredi kullanılması kararı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 2012 yılı içerisinde asfalt yapımına ağırlık vereceklerini söyledi.
Erbir, Sarıkaya'nın 350 kilometre imar yolu olduğunu belirterek; “Kredi miktarı belli olduktan sonra en büyük yollarımızdan başlamak üzere ihtiyaca göre 35 kilometre asfalt yapmayı planlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim