Zor çalışma koşulları altında yol, su, elektrik gibi bir çok imkandan yoksun tarım işçileri için Yerköy’de yaptırılan konutlar modern görüntüleri ile dikkat çekiyor. Tarım sezonunun açılması ile birlikte tarım işçileri bu konutlara yerleştirilip, çocukları eğitime başlayacak.

Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahli Erdem ile Sekili Beldesinde yapımı devam etmekte olan mevsimlik işçiler için yapılan binalarda ve Sekili Osman Pekşen İlköğretim Okulunda yerinde incelemelerde bulundular.

            Zor şartlarda çalışan tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla Sekili Beldesi’nde yapımı devam eden modern konutların yapımını yakınen takip eden İlçe Kaymakamı Bayram Gale, konutlarda incelemelerde bulundu.

            Gale, mevsimlik işçilerin iskanı için yapımı devam etmekte olan binaların tamamlanmasının ardından ilçeye gelen mevsimlik işçilerin toplu olarak bir yerde iskan edileceğini, çocukların eğitim ve öğrenimlerinin daha sağlıklı yapılacağını ve artık çadır kurulmayacağı için görüntü kirliliğine son verileceğini belirtti.

            Sekili Beldesinde yapımı devam etmekte olan mevsimlik işçiler için yapılan binalarda incelemeler sonrasında, Sekili Osman Pekşen İlköğretim Okulunda yerinde incelemelerde bulunan Kaymakam Gale, okul içerisini gezerek,  Sekili Osman Peşken İlköğretim okulu yanına yapılacak olan 5 derslikli ek bina için Milli Eğitimi Müdürü Doğan Genç ve okul Müdürü Zafer Tad’dan  çeşitli bilgiler aldı.

Editör: TE Bilişim