Yozgat'ta Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından ''Mevlana'yı anma programı'' düzenlendi.

     Yimpaş AVM Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Baro Başkan Vekili Fahri Açıkgöz ile birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

     Vali Şentürk, Hz. Peygamber sevgisinin, dünyada, Türkiye'de ve Yozgat'ta coşkuyla kutlandığını söyledi.

     Peygamber sevgisinin Allah sevgisinden sonra gelen en yüce sevgi olduğunun altını çizen Şentürk şöyle konuştu:

     ''Yüce Rabi'miz insanların kalbinden bu büyük sevgiyi eksik etmesin. Hz. Mevlana da diyor ki 'Kur'an'ın kölesiyim Hz. Muhammed'in ayağının tozuyum. Bunun dışında benden kim aksine bir söz rivayet ederse ben o sözden de şikayetçiğim o sözü nakledende şikayetçiğim.' İşte şefkat ve merhamet peygamberlerinin alimlerinden olan Mevlana da o nurlu yolun takipçisidir.

                Mevlanda Anadolulu da şefkat ve merhamet güneşi gibi Anadolu'ya doğmuş ve Anadolu'yu aydınlatmıştır. Şimdi de Anadolu'dan bütün dünyayı aydınlatmaktadır.

                Bu gece Hz. Mevlana'yı andık. Bu geceyi hazırlayan Özel Ergin İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerimi sunuyorum.''

     Özel Ergin İlköğretim Okul Müdürü Ali Acar ise, dünyadaki tüm insanları ''ne olursan ol yine gel, fakat geldiğin gibi gitme'' çağrısıyla aydınlatıp, güzelliğe davet eden ''haktan alıp halka saçan'' Mevlana'yı anmak için program düzenlediklerini dile getirdi. Acar, ''Bizlere düşen Mevlana'yı anlamak, anlatmak ve gönüllerde ve hayatımızın ta içinde yaşatmaktır. Hedefi olmayanın hayatından şüphe ederim diyen Mevlana insanın hayatı boyunca bir gaye insanı olması gerektiğini vurgulamıştır'' şeklinde konuştu.

     Programda, okul tiyatro kulübü öğrencileri ''Mevlana Oratoryası'', ilahi ve şiirler sunarken Konya Neva Sema Ekibi de sema gösterisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim