Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı öncülüğünde kurulan 'Hami-Yet Derneği' öncülüğünde daha önce açılan 'İpek Dokumacılığı' ve 'Aşçı Yardımcılığı' kurslarından sonra açılan 'Ahşap Yakma' kursu da ilgi gördü. Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, 15 kadının devam ettiği kursun Haziran ayına kadar devam edeceğini söyledi. Kursu tamamlayıp, belgelerini alan annelerin dilerlerse çalışma hayatına atılarak, aile bütçelerine katkıda bulunabileceklerini, böylece annelerin kendi ayakları üzerinde durabileceklerini belirten Vali Yazıcı, Hami-Yet bünyesinde 5 ana faaliyetin yürütüldüğünü dile getirdi. Vali Yazıcı, ''Hami-Yet annelerine yönelik el becerilerini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmeye yönelik kursumuzda öğretici gözetiminde ahşap yakma eğitimi verilmektedir. Kursumuz kısa süre önce başlamasına rağmen annelerimiz büyük yol kat etmiş, çok güzel eserler ortaya koymaya başlamışlardır'' dedi. 
Vali Yazıcı, bir faaliyeti icra ederken amacın sadece öğrenmek olmadığını, öğrenmenin yanında bu öğrenilen bilgileri en iyi şekilde değerlendirmenin gerektiğinin altını çizdi. Vali Yazıcı, ''Bu kursta öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz değerli bilgileri kurs sonunda değerlendirelim. Özellikle yaz mevsiminde Yozgat’a gelen yerli ve yabancı turistlerin hediye ihtiyaçlarını karşılama noktasında bir fırsat var. Kurslar sayesinde kendilerini geliştiren annelerimiz bu fırsatı değerlendirebilir. Yetenek isteyen ahşap yakma sanatının imalatını yapan anneler satışını yaparak gelir elde edebilir'' diye konuştu. 
Vali Yazıcı, Hami-Yet projesi kapsamında ekonomik, sosyal ve kültürel alanda çalışmaların aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim