Yerköy'de Yeni Mahallede temeli 2007 yılında atılan, 2009 yılının son aylarında yeni yönetime devredilen ''Merkez Cami'' inşaatı hızla yükseliyor.
     Bin metrekare kapalı alana sahip Yeni Mahalle Merkez Cami İnşaatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmet Üstünkardeşler, derneği 2009 yılı Temmuz ayında devraldıktan sonra yönetimdeki tüm üyeler ile birlikte Yerköy, çevre il ve ilçelerdeki hayırsevere ulaşarak, yaklaşık 500 bin lira yardım topladıklarını, toplanan bu yardımların bir kuruşu heba edilmeden cami inşaatına harcandığını söyledi.
     Üstünkardeşler, ustaların da çalışmaları sayesinde kaba inşaatın bitirilme aşamasına geldiğini, sadece üst büyük kubbenin betonunun kaldığını, bu betonu da Yerköylü bir iş adamının üstlendiğini, önümüzdeki günlerde betonun atılacağını belirtti. Harcamaları ince inşaat, işçilik ve malzemelerinin tutacağını bildiren Üstünkardeşler, ''Bu da çıkarılan maliyete göre bir milyon lira tutuyor, yardımsever insanları yardım etmeye çağırıyorum'' dedi.
     İsmet Üstünkardeşler, cami inşaatının daha bitirilmeden zemin ve bodrum katını bir markete kiraya verdiklerini, önümüzdeki günlerde de cami inşaatına maddi katkısı olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim